Όταν ψάχνουμε δουλειά όλοι θέλουμε να φτιάξουμε ένα εντυπωσιακό βιογραφικό με στόχο να πείσουμε τους εργοδότες να μας προσλάβουν. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Simon Taylor, πρώην υπεύθυνος προσλήψεων της Disney, οι υπεύθυνοι προσλήψεων ξοδεύουν «τρία έως πέντε δευτερόλεπτα» κοιτάζοντας κάθε βιογραφικό προτού αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσουν.

«Τα πέντε δευτερόλεπτα είναι γενναιόδωρα», τονίζει. Για να λάβουν τις πληροφορίες που χρειάζονται σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, οι υπεύθυνοι προσλήψεων γίνονται «σαρωτές λέξεων-κλειδιών», ψάχνοντας για τα στοιχεία του βιογραφικού που αποδεικνύουν αν πρέπει ή όχι να προχωρήσουν με τη διαδικασία της συνέντευξης, όπως μεταδίδει το CNBC.

Τα στοιχεία που ψάχνουν:

Ο τρέχων τίτλος εργασίας σας

Πρώτον, οι υπεύθυνοι προσλήψεων εξετάζουν τους τίτλους εργασίας κάποιου και ειδικότερα τον τρέχοντα τίτλο εργασίας του, για να δουν με τι ασχολείται αυτή την περίοδο, λέει ο Taylor. Θα συγκρίνουν για να δουν πόσο παρόμοιος είναι με τον τίτλο του ρόλου που θέλουν να καλύψουν. Όσο πιο κοντά είναι ο ρόλος, τόσο πιο απρόσκοπτη θα μπορούσε να είναι η μετάβαση και τόσο πιο σχετικές δεξιότητες θα μπορούσε ο υποψήφιος να τους φέρει.

Εάν κάποιος δεν εργάζεται αυτήν τη στιγμή, οι διευθυντές προσλήψεων θα εξετάσουν τον πιο πρόσφατο τίτλο εργασίας του, υποστηρίζει ο Taylor.

Εργασιακή εμπειρία σε «εταιρείες που είναι αξιόπιστες»

Παράλληλα θα εξετάσουν το όνομα της εταιρείας στην οποία εργάζεται κανείς ή έχει εργαστεί στο παρελθόν.

«Ίσως είναι μια εταιρεία του Fortune 500 και ψάχνουν πραγματικά για υποψηφίους που προέρχονται από εταιρείες που είναι αξιόπιστες και έχουν παρόμοιο μέγεθος ή πεδίο εφαρμογής», υπογραμμίζει ο Taylor. Ή μπορεί να είναι μια startup και να θέλουν να δουν αν ο υποψήφιος έχει εργαστεί σε απαιτητικά περιβάλλοντα.

Η προηγούμενη εταιρεία κάποιου θα δώσει μια αίσθηση του είδους της κουλτούρας που έχει συνηθίσει και στην οποία θα μπορούσε να μεταβεί στο μέλλον.

Μία σύντομη περίληψη

Τέλος, για να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες πρόσληψης, ένας υποψήφιος μπορεί να συμπεριλάβει μια περίληψη «στην κορυφή του βιογραφικού του που συνοψίζει τις κορυφαίες δεξιότητες του ή τους τομείς εμπειρίας του», λέει ο Taylor.

Διαβάστε ακόμη

ΟΟΣΑ: Πολύ νωρίς για να κηρύξουν οι κεντρικές τράπεζες «νίκη» επί του πληθωρισμού

EEA: Παράλογο να εξαιρούνται οι επιχειρήσεις franchise από το ΕΣΠΑ – Επιστολή παρέμβαση

Οι Έλληνες εφοπλιστές εγκαταλείπουν το εμπόριο ρωσικού πετρελαίου (γράφημα + πίνακας)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ