Αν οι διακοπές των Χριστουγέννων και οι στόχοι για τη νέα χρονιά, σας έβαλαν σε σκέψεις για να αναζητήσετε μία νέα θέση εργασίας τότε, δεν είστε μόνοι.

«Οι πρώτες ημέρες της νέας χρονιάς είναι συνήθως, η καταλληλότερη εποχή για ενδοσκόπηση, προβληματισμό και λήψη αποφάσεων. Τα άτομα θέτουν νέους στόχους επιθυμώντας διακαώς, η νέα χρονιά να ξεκινήσει με το δεξί», ανέφερε η Γκαέλ Μπλέικ, επικεφαλής των μόνιμων διορισμών στην εταιρεία προσλήψεων Hays.

Στοιχεία μάλιστα, επιβεβαιώνουν τον παραπάνω ισχυρισμό. Συγκεκριμένα, το 47% των εργαζομένων στο Ηνωμένο Βασίλειο, δηλώνει ότι αναζητούσε νέα εργασία στα τέλη του 2022. Τα δεδομένα που παρέχονται στην πλατφόρμα Make It by jobs του CNBC Indeed διαπίστωσαν ότι οι αναζητήσεις εργασίας είναι υψηλότερες τον Ιανουάριο και κυρίως, την πρώτη εβδομάδα του συγκεκριμένου μήνα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το CNBC, υπάρχουν λιγότερες θέσεις εργασίας στην αρχή του έτους, την ίδια περίοδο δηλαδή, κατά την οποία περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να κάνουν μια επαγγελματική αλλαγή. Το γεγονός αυτό, θα μπορούσε να επιφέρει επιπτώσεις για τα άτομα που αναζητούν εργασία, όπως να αντιμετωπίζουν αυστηρότερο ανταγωνισμό ή καθυστερημένες απαντήσεις από πιθανούς εργοδότες.

Ειδικά φέτος, υπάρχουν και οικονομικοί παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Μεγάλοι τεχνολογικοί όμιλοι έχουν ανακοινώσει περικοπές και πολλές εταιρείες θα αντιμετωπίσουν επίσης, πάγωμα προσλήψεων ή θα αναγκαστούν να περικόψουν θέσεις εργασίας.

Παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική αβεβαιότητα, η τρέχουσα κατάσταση δεν είναι εντελώς ζοφερή για όσους αναζητούν εργασία, πιστεύει ο Κρις Χάρις, περιφερειακός διευθυντής στη Robert Half.

Διαβάστε ακόμη

«Μόνιμα» χαμηλός ο ΦΠΑ 13% σε τουρισμό και συγκοινωνίες – Τι θα ανακοινώσει η κυβέρνηση

Ο Μητσοτάκης στο Λονδίνο, οι προκρατήσεις του τουρισμού, ο αθόρυβος Ιάπωνας, τα βαριά ονόματα στα αιολικά και το deal Attica-ΑΝΕΚ

5 εντυπωσιακά ποδήλατα με στυλ και κορυφαίες επιδόσεις

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ