Παύει να ισχύει από εδώ και στο εξής η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καθώς σύμφωνα με το ΦΕΚ που εκδόθηκε θα λειτουργούν πλέον με αυτοπρόσωπη παρουσία όλου του προσωπικού. Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών προβλέπει αναλυτικά τη λειτουργία του Δημοσίου και τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, που ισχύουν έως και την Κυριακή, 1 Μαΐου 2022.

Επιστροφή όλου του προσωπικού, καταργείται το κυλιόμενο ωράριο στους εργαζόμενους

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, οι δημόσιες υπηρεσίες τελούν από εδώ και στο εξής σε πλήρη λειτουργία με αυτοπρόσωπη παρουσία όλου του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου. Ωστόσο, οι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου παρέχουν την εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, κατά προτίμηση σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.

Παράλληλα, καταργείται και το μέτρο της σταδιακής προσέλευσης των εργαζομένων του Δημοσίου στην εργασία τους.

Η εγκύκλιος του υπουργείο Εσωτερικών φέρνει αλλαγές και στην εξυπηρέτηση του κοινού, η οποία πλέον μπορεί να γίνεται, όχι πάντως αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο ΕΔΩ 

Με rapid test οι ανεμβολίαστοι

Τέλος, η εγκύκλιος ορίζει ότι όλοι οι εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που είναι ανεμβολίαστοι ή δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες και παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους υποχρεούνται σε διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου 2 φορές την εβδομάδα με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού Covid – 19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.

Διαβάστε ακόμη:

ΔΝΤ: Πρόβλεψη για ανάπτυξη 3,5% στην ελληνική οικονομία το 2022

Ελλάς – Γαλλία συμμαχία: Aegean με TUI France φέρνουν την Ελλάδα στο Νο 1 φέτος για τους Γάλλους τουρίστες

Μεγάλου: Στόχος η διανομή μερίσματος για τη χρήση 2023 – Στους μετόχους το 35% της κερδοφορίας του 2024