Σε τροχιά επέκτασης της παρουσίας της στα Ιωάννινα βρίσκεται η γερμανική πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας Teamviewer, η οποία από πέρυσι λειτουργεί Hub στην πρωτεύουσα της ηπείρου.

Όπως είπε ο εκτελεστικός διευθυντής της  TeamViewer Ελλάδος και IT & διευθυντής ανάπτυξης Software στην μητρική εταιρεία, Φίλιπ Ντόιτσερ σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου με αφορμή τον ένα χρόνο λειτουργίας του hub, το ανθρώπινο δυναμικό πλέον μετρά 40 άτομα, από τα 20, όταν πρωτοξεκίνησε, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν άλλες 15 θέσεις εργασίας φέτος. Μάλιστα για τις νέες θέσεις, όπως είπε, η εταιρεία αναμένεται να δοθεί βάρος σε senior θέσεις μηχανικών και επιστημόνων, υπαλλήλων δηλαδή με εμπειρία επί του αντικειμένου.

«Όταν ήρθαμε στα Ιωάννινα ξέραμε ότι δεν θα βρούμε εκατοντάδες senior developers, αλλά δώσαμε μια σημαντική ευκαιρία σε junior στελέχη», σημείωσε. «Το 2021 εστιάζουμε περισσότερο σε ανώτατα στελέχη τα οποία θα ανοίξουν βέβαια με τη σειρά τους το δρόμο και για την πρόσληψη περισσότερων junior στελεχών αφού θα υπάρχουν οι κατάλληλοι άνθρωποι πλέον για να τους εκπαιδεύσουν σωστά. Μέσα στο Φεβρουάριο θα διοργανώσουμε και ένα virtual career day».

Ο ίδιος δηλώνει ικανοποιημένος από το επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού που βρήκε η εταιρεία, κυρίως αποφοίτους του πανεπιστημίων της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας και της Ηπείρου.

Υπογράμμισε μάλιστα τη σημαντική δουλειά που έγινε τον περασμένο χρόνο αναφέροντας τη συμβολή της ελληνικής ομάδας στην ανάπτυξη της εφαρμογής online συσκέψεων, Teamviewer Meeting. «Η μισή ομάδα ασχολήθηκε αποκλειστικά με αυτό και την υποστήριξη του και η άλλη μισή με την υποστήριξη της βασικής πλατφόρμας υπηρεσιών και εφαρμογών της εταιρείας», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Προκειμένου να υποστηρίξει την διεύρυνση της ομάδας στα Ιωάννινα ο κ. Ντόιτσερ είπε παράλληλα ότι ξεκινά επέκταση και ανακαίνιση των γραφείων του hub.

Η εταιρεία, σύμφωνα με τον κ. Ντόιτσερ, είναι ανοιχτή και στους ψηφιακούς νομάδες, τύπος εργαζομένων τον οποίο φιλοδοξεί να προσελκύσει και η ελληνική κυβέρνηση.

Άλλωστε, υπό τις παρούσες συνθήκες, το 95% των εργαζομένων της εταιρείας δουλεύουν εξ αποστάσεως. Παραδέχτηκε, ωστόσο, πως η τηλεργασία μπορεί να είναι αποτελεσματική, παρέχοντας ευελιξία στους εργαζόμενους, όμως εκτοπίζει εντελώς τη φυσική επαφή που είναι απαραίτητη σε επίπεδο brainstorming.

Παράλληλα σημείωσε πως το hub της Teamviewer εξελίσσεται σε πόλο προσέλκυσης Ελλήνων επιστημόνων που είχαν φύγει στο εξωτερικό. «Η μέχρι τώρα στελέχωση έχει αποδείξει ότι πολλοί είναι οι Έλληνες του εξωτερικού που έχουν ρίζες στην περιοχή κι επιθυμούν να επιστρέψουν και να εργάζονται στα Ιωάννινα» εξήγησε.

Την ίδια ώρα, οι τοπικές αρχές των Ιωαννίνων, η κυβέρνηση αλλά και το πανεπιστήμιο της περιοχής, υποδέχτηκαν, όπως τόνισε ο κ. Ντόιτσερ, την εν λόγω επένδυση θετικά αναγνωρίζοντας ότι η συγκεκριμένη επιχειρηματική ευκαιρία που δημιουργείται κάνει την περιοχή ακόμη πιο ελκυστική.

Για τον κ.  Ντόιτσερ, το εργατικό κόστος στην Ελλάδα είναι παρόμοιο με αυτό της Ισπανίας και της Πορτογαλίας και το κριτήριο με το οποίο θα επιλεγούν τα νέα μέλη που θα στελεχώσουν την ομάδα, δεν είναι μόνο οι τεχνικές δεξιότητες, αλλά και soft skills, όπως η δυνατότητα συνεργασίας με συναδέλφους και η ικανότητα γρήγορης προσαρμογής σε αλλαγές.

Καταληκτικά, ο κ. Ντόιτσερ επισήμανε ότι στόχος της Teamviewer μέσα στην τρέχουσα χρονιά είναι η περαιτέρω ανάπτυξη του TeamViewer meetings – που γνώρισε άνθηση μέσα στην πανδημία- , η δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων και η σταδιακή αύξηση των μεριδίων αγοράς. Μάλιστα αποκάλυψε πως τα εργαλεία που θα αναπτυχθούν προσεχώς θα έχουν να κάνουν με υπηρεσίες μετάφρασης και υποτιτλισμού που θα βασίζονται πάνω στην Τεχνητή νοημοσύνη.

Η TeamViewer, είναι περισσότερο γνωστή ως πάροχος ασφαλών λύσεων απομακρυσμένης σύνδεσης υπολογιστών με τη βασική της εφαρμογή να έχει εγκατασταθεί σε περισσότερες από 2,5 δισ. ηλεκτρονικές συσκευές, με περίπου 45 εκατομμύρια να βρίσκονται διασυνδεδεμένες ανά πάσα στιγμή. To 2019 εισήλθε στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης με την κεφαλαιοποίηση της σήμερα να διαμορφώνεται στα 8,7 δισ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη:

Τέλος χρόνου για πληρωμές φόρων 1,6 δισ. ευρώ

ΛΑΡΚΟ: Αρχίζει ο διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση – Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον

Βασίλης Καρακουλάκης (FDL Group): «Η Τεχνητή Νοημοσύνη στα Logistics»