To ξενοδοχείο ιδιοκτησίας της εταιρείας «Κωνσταντίνος Ανώνυμη Εταιρεία», όπως μας ενημέρωσαν με εξώδικο που απέστειλαν, δεν διατίθεται προς εκπλειστηρίαση, η δε πληροφορία που εμφανίζεται στην αγορά, ότι δήθεν το ξενοδοχείο διατίθεται δια ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, είναι ψευδής και απολύτως παραπλανητική για το επενδυτικό κοινό. Σε κάθε περίπτωση, το newmoney.gr έλαβε τη σχετική πληροφόρηση με τα περιλαμβανόμενα στο δημοσίευμά μας, από το e-auction.gr.
Ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα ξενοδοχεία της Καρπάθου οδεύει προς πλειστηριασμό. Πρόκειται για το 5άστερο Konstantinos Palace της εταιρείας «Κωνσταντίνος Α.Ε.», που βρίσκεται στην περιοχή Πηγάδια και έχει προγραμματιστεί να βγει στο σφυρί,- εάν μέχρι τότε δεν μεσολαβήσουν κινήσεις για την αναστολή-, στις 30 Νοεμβρίου.

Επισπεύδουσα είναι η Eurobank και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 11.871.000 ευρώ. Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε κατάσχεση είναι 200.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης). Σημειώνεται ότι η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, με το συγκρότημα να δουλεύει από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στα Πηγάδια Καρπάθου στην περιοχή «Αφωτής» και σε απόσταση 50 μέτρων από τη θάλασσα. Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα προσμετράται η απεριόριστη θέα προς τη θάλασσα, η δυνατότητα στάθμευσης καθώς και η πολύ κοντινή απόσταση από το λιμάνι και το κέντρο του νησιού.

Στον πλειστηριασμό έχει προγραμματιστεί να βγουν ένα οικόπεδο εντός σχεδίου πόλης, έκτασης 5.399,84 τ.μ. εντός του οποίου βρίσκεται το ξενοδοχείο, καθώς και ένα όμορο οικόπεδο έκτασης 2.083,89 τ.μ. εντός του οποίου υφίσταται η υπό ανέγερση επέκταση του συγκροτήματος.

Το μεν πρώτο οικόπεδο επί του οποίου έχει ανεγερθεί και λειτουργεί το ξενοδοχείο εκτιμήθηκε στα 8.630.000 ευρώ και το όμορο οικόπεδο με τη νέα πτέρυγα στα 3.241.000 ευρώ, αλλά δεδομένου ότι έχουν λειτουργική ενότητα για την εξυπηρέτηση της επιχείρησης η συνολική τιμή εκκίνησης ανέρχεται σε 11.871.000 ευρώ.

Το ξενοδοχείο είναι 5 αστέρων, κατασκευής του 2009, διαθέτει πέντε ορόφους και υπόγειο ενώ έχει δυναμικότητα 139 δωματίων (19 μονόκλινα, 79 δίκλινα, 41 τρίκλινα) και 300 κλινών.

Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 9.051,36 τ.μ. και αποτελείται από:

– Υπόγειο συνολικής επιφάνειας 2.062 τ.μ. με χώρους στάθμευσης επιφάνειας 868,31 τ.μ., χώρους κυρίας χρήσης (γυμναστήριο με sauna, αποδυτήρια ανδρών και γυναικών, w.c., χώρο μασάζ και συνεδριακό κέντρο 180 θέσεων) επιφανείας 520,94 τ.μ., βοηθητικούς χώρους (αποθήκη επίπλων, γενικές αποθήκες, αποθήκες μαγειρείου, τουαλέτες προσωπικού κλπ) επιφανείας 493,92 τ.μ., χώρους για μηχανολογικές εγκαταστάσεις (μηχανοστάσιο πισίνας, λεβητοστάσιο, αντλιοστάσιο, δεξαμενές νερού, δεξαμενές υγρών καυσίμων, ηλεκτρολογικούς πίνακες, κλπ), κλιμακοστάσια επικοινωνίας ορόφων και ανελκυστήρες πελατών και προσωπικού.

Ισόγειο επιφανείας 1.478,23 τ.μ. που περιλαμβάνει την αίθουσα υποδοχής, reception, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, εστιατόριο, bar, κομμωτήριο, χώρο internet, κατάστημα, χώρο αποσκευών, τηλεφωνικό κέντρο, γραφεία προσωπικού, εστιατόριο προσωπικού, w.c. κοινού, κουζίνα με χώρους μαγειρείου, κλιμακοστάσια επικοινωνίας ορόφων και ανελκυστήρες πελατών και προσωπικού και επί πλέον ημιυπαίθριους χώρους συνολικής επιφάνειας 62,91 τ.μ.,

Α’ όροφο επιφανείας 1.355,91 τ.μ. που περιλαμβάνει 5 μονόκλινα, 20 δίκλινα, 10 τρίκλινα δωμάτια, διαδρόμους, κλιμακοστάσια επικοινωνίας ορόφων και ανελκυστήρες πελατών και προσωπικού,

Β’ όροφο επιφανείας 1.355,91 τ.μ. που περιλαμβάνει 5 μονόκλινα, 19 δίκλινα, 10 τρίκλινα δωμάτια, διαδρόμους, ένα γραφείο προσωπικού, κλιμακοστάσια επικοινωνίας ορόφων και ανελκυστήρες πελατών και προσωπικού

Γ’ όροφο επιφανείας 1.355,91 τ.μ. που περιλαμβάνει 5 μονόκλινα, 20 δίκλινα, 10 τρίκλινα δωμάτια, διαδρόμους, κλιμακοστάσια επικοινωνίας ορόφων και ανελκυστήρες πελατών και προσωπικού

Δ’ όροφο επιφανείας 1.355,91 τ.μ. που περιλαμβάνει 4 μονόκλινα, 20 δίκλινα, 11 τρίκλινα δωμάτια, διαδρόμους, κλιμακοστάσια επικοινωνίας ορόφων και ανελκυστήρες πελατών και προσωπικού και

Δώμα που περιλαμβάνει χώρο bar, πισίνα, πέργκολα με τραπέζια για την εξυπηρέτηση των πελατών, μηχανοστάσιο πισίνας, κλιμακοστάσια επικοινωνίας ορόφων και ανελκυστήρες πελατών και προσωπικού.

Κατά την έκθεση, πρόκειται για ενιαία πολυτελή κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα. Στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου υπάρχει πισίνα επιφανείας περίπου 150 τ.μ., υπαίθριο μπαρ, ντουζιέρες και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου σε επίπεδα. Πισίνα υπάρχει και στο δώμα επιφανείας περίπου 40 τ.μ.
Βορειοανατολικά και σε συνέχεια της ξενοδοχειακής μονάδας υπάρχει οργανωμένη παραλία που εξυπηρετεί τους πελάτες.

Στο ισόγειο κατ’ επέκταση του εστιατορίου έχει κατασκευαστεί αυθαίρετη ξύλινη προέκταση επιφανείας περίπου 150 τ.μ. η οποία χρησιμοποιείται κατά το μεγαλύτερο μέρος ως επέκταση του χώρου του εστιατορίου και για το υπόλοιπο ως χώρος επέκτασης της κουζίνας.

Το Kosntantinos Palace” λειτουργεί ως ξενοδοχείο 5* κλασσικού τύπου με τα δωμάτια του να διατίθενται τόσο μέσω διαδικτύου όσο και μέσω πρακτορείων. Η πρόσβαση εξασφαλίζεται μέσω της επαρχιακής οδό Πηγαδίων-Απερίου όπου διαθέτει πρόσωπο μήκους 91,70 τ.μ. και όπου υπάρχει διαμορφωμένη κυκλοφοριακή σύνδεση.

Στον ίδιο πλειστηριασμό περιλαμβάνεται και το όμορο οικόπεδο 2.083,89 τ.μ. όπου κείται κατασκευή με πέντε ορόφους, όμορη με το ξενοδοχείο 5*, εκτιμώμενης επιφάνειας κάθε στάθμης περί τα 500 τ.μ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία η νέα πτέρυγα αποτελεί τμήμα του υφιστάμενου ξενοδοχείου και δεν δύναται να λειτουργήσει αυτοτελώς. Ωστόσο, κατά την εκτίμηση και για τον προσδιορισμό της αξίας της νέας πτέρυγας (βρίσκεται περίπου στο 80% της ολοκλήρωσης) κατά παραδοχή θεωρείται πως το νέο τμήμα δύναται να λειτουργήσει ξεχωριστά από το όμορο του και εκτιμάται ως ξενοδοχείο 3* (βάσει παροχών κτλ).

Όπως σημειώνεται, το κόστος για τη δημιουργία αυτής της αυτοτέλειας αφαιρείται από τη συνολική αξία που προκύπτει για το νεόδμητο κτίσμα.

Τα βάρη και οι επιδόσεις της εταιρείας

Στα βάρη του πρώτου ακινήτου περιλαμβάνονται προσημειώσεις συνολικού ποσού 11 εκατ. ευρώ, ενώ στου δεύτερου ακινήτου 1,5 εκατ. ευρώ, καθώς και η αναγκαστική κατάσχεση από τη Eurobank που έγινε στις 8 Απριλίου 2022.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα οικονομικά στοιχεία για τη χρήση 2020, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας µειώθηκε σημαντικά λόγω επίδρασης της πανδηµίας Covid-19 και ανήλθε σε 1.160.601 ευρώ, έναντι ενώ 3.275.429 ευρώ το 2019. Αντίστοιχα το καθαρό αποτέλεσμα (μετά φόρων) ήταν ζημίες 389.843 ευρώ, έναντι κερδών 53.877 ευρώ, ενώ τα EBITDA διαμορφώθηκαν σε 147.333 ευρώ έναντι 1.340.468 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία έχει ρυθμίσει με τις τράπεζες δάνεια ύψους 11.617.754 ευρώ. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη ληξιπρόθεσμα δάνεια που καταγγέλθηκαν από τις τράπεζες ύψους 2.787.044 ευρώ, για τα οποία η διοίκηση αναφέρει ότι βρίσκεται σε διαδικασία ρύθμισης προκειμένου να οριστικοποιηθεί το ύψος της συνολικής οφειλής.

Καταγράφεται ακόμη ποσό ύψους 2.777.285 ευρώ που αφορά τόκους ρυθµιζόµενων δανείων οι οποίοι θα διαγραφούν σε βάθος 8ετίας και εφόσον η εταιρεία τηρήσει το σύνολο των όρων της συµφωνίας µε την πιστώτρια τράπεζα.

Για την εξασφάλιση δανείων από τράπεζες υπολοίπου 14.404.797 ευρώ (κατά την 31/12/2020), έχουν χορηγηθεί εµπράγµατες εξασφαλίσεις επί ιδιοχρησιµοποιούµενων ακινήτων ήτοι οικοπέδου και κτιριακών εγκαταστάσεων ξενοδοχείου της εταιρείας.

Σύμφωνα με την έκθεση του ορκωτού, το σύνολο της αξίας των βραχυπρόθεσµων υποχρεώσεων της εταιρείας υπερβαίνει τη συνολική αξία των κυκλοφορούντων περιουσιακών της στοιχείων κατά το ποσό 2.716 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω των ληξιπρόθεσμων δανείων.

Όπως σημειώνεται «η διοίκηση της εταιρείας σκοπεύει να προβεί στη διαδικασία ρύθμισης και αναδιάρθρωσης των δανειακών της αυτών υποχρεώσεων και έχει σχεδιάσει τη λήψη συγκεκριμένων και κατάλληλων µμέτρων για τη  βελτίωση της χρηματοοικονομικής της θέσης και την ομαλή συνέχιση των δραστηριοτήτων της».

Διαβάστε ακόμη: 

ΥΠΟΙΚ: Προσδοκίες (υπό όρους) για πληθωρισμό στα «προ εισβολής» επίπεδα ως τον Δεκέμβριο

Οι ευχές για το Dark, η Amazon στο Κορωπί, ο Ρόκας και η Lamda, ο όμιλος Μήτση πιάνει λιμάνι και η ΤΕΡΝΑ… βγάζει μάτια

Παπαστράτος: Ανοίγει νέος κύκλος επενδύσεων για την επέκταση του εργοστασίου