Σύγχυση επικρατεί για το κατά πόσον η Corinth Investments αποτελεί τελικά τον στρατηγικό επενδυτή που θα εμφανιστεί ως «λευκός ιππότης« για την MLS, σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει, ενημερώνοντας σχετικά και τις εποπτικές αρχές – η διοίκηση της εταιρείας.

Στην προ ημερών γενική συνέλευση των ομολογιούχων (για το ΜΛΣ01) της εταιρείας, ο CEO Γιώργος Βακάρος ανέφερε σε ερώτηση του newmoney ότι υπάρχουν συζητήσεις με την Corinth Investments για την είσοδό της στην MLS ως στρατηγικός επενδυτής, αλλά και ότι υπάρχουν συζητήσεις με έναν ακόμη υποψήφιο επενδυτή, χωρίς να τον κατονομάσει.

Η απάντηση αυτή δημιούργησε ερωτήματα δεδομένου ότι επίκειται η δημοσίευση των αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων της MLS, στις οποίες μείζον θέμα είναι αυτό της συνέχισης της δραστηριότητας της εταιρείας (going concern). Απόλυτο ζητούμενο είναι εάν ο ορκωτός λογιστής έχει λάβει τεκμήρια που να πιστοποιούν την ύπαρξη, τη νομιμότητα και την εκτελεσιμότητα των συμφωνιών για παροχή ή διατήρηση της χρηματοοικονομικής στήριξης που έχει επικαλεστεί η MLS.

Υπενθυμίζεται πως στις 17 Ιουνίου η Corinth Investments είχε στείλει επιστολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, στην οποία γίνονταν λόγος για σύμβαση σχετικά με τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της MLS. Στο απόηχο της επιστολής, στην αγορά υπήρξαν πληροφορίες πως η Corinth είναι διατεθειμένη να επενδύσει σημαντικά κεφάλαια, κάτι που μένει να επιβεβαιωθεί.

Τι λέει η MLS

Η αναφορά της διοίκησης της MLS για συζητήσεις και με άλλους επενδυτές έρχεται λοιπόν να περιπλέξει την ήδη θολή κατάσταση. Ιδιαίτερα όταν από πλευράς MLS αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως η Corinth παραμένει στην εικόνα, όμως η MLS είναι ελεύθερη να μιλήσει και με άλλους ενδιαφερόμενους.

Το newmoney επικοινώνησε με την Corinth Investments και έθεσε τα δεδομένα αυτά στον Χρίστη Ενωτιάδη, Managing Director της εταιρείας. Ο ίδιος ούτε επιβεβαίωσε αλλά ούτε αρνήθηκε τα περί απόσυρσης ή μη του ενδιαφέροντός της Corinth και περιορίστηκε να αναφέρει πως «η εταιρεία μας δεν προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις προτού να έχει δεόντως ενημερωσει τους αρμόδιους φορείς».

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ επίκειται – το πιθανότερο μέσα στην εβδομάδα – η δημοσιοποίηση των οικονομικών καταστάσεων 2019 της MLS. Η τελευταία ενημέρωση είναι πως ο ορκωτός έλαβε υπογεγραμμένες τις καταστάσεις και αναμένεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον η έκθεση επισκόπησης αλλά και το ύψος των συνολικών υποχρεώσεων της εταιρείας που με βάση όσα γίνονται γνωστά, θα είναι εξαιρετικά υψηλές, περισσοτερο απο οδό αναμένει η αγορά.

Σημειώνεται πως ο ορκωτός ελεγκτής είχε θέσει σε επιστολή του προς την Ε.ΚΚ. ζήτημα ουσιαστικής αμφιβολίας όσον αφορά τη συνέχιση της λειτουργίας της MLS. Έκανε λόγο για ευρήματα που προέκυψαν έπειτα από έλεγχο και συγκεκριμένα ότι το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων έχει καταστεί αρνητικό (στις 31/12/2019), για αρνητικό κύκλο εργασιών το 2020 λόγω επιστροφών εμπορευμάτων από πελάτες αλλά και λόγω των πιστωτικών που εκδόθηκαν, για αρνητικούς βασικούς χρηματοοικονομικούς δείκτες και ταμειακές ροές, για σημαντικές λειτουργικές ζημιές και σημαντική υποτίμηση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ταμειακών ροών.

Τέλος, αύριο στην επαναληπτική ΓΣ των ομολογιούχων (για το ομόλογο ΜΛΣ01) η εταιρεία θα ζητήσει την παράταση κατά ένα έτος της λήξης του ομολόγου που τυπικά βρίσκεται σε καθεστώς default. Όπως έχει αναφέρει το newmoney, το πιθανότερο είναι να μην συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσοστό που επιτρέπει τη λήψη απόφασης.

Διαβάστε ακόμα:

WhatsApp: Καταγγελίες για έντονες πιέσεις σε χρήστες να δεχτούν τη νέα πολιτική απορρήτου

«Κουρεμένα» ενοίκια: Οι διαφωνίες ιδιοκτήτων – ενοικιαστών μπλοκάρουν τις φορολογικές δηλώσεις

Στο Ecofin Σταϊκούρας και Σκυλακάκης – Αναμένεται η τελική έγκριση του «Ελλάδα 2.0»