Προσφορά-μαμούθ ύψους 14,3 δισ. δολαρίων έκανε ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Μπάιρον Άλεν για την αγορά όλων των μετοχών της Paramount Global που βρίσκονται σε κυκλοφορία, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τους όρους του.

Συμπεριλαμβανομένου του υφιστάμενου χρέους, η συνολική αξία της συμφωνίας ανέρχεται σε 30 δισεκατομμύρια δολάρια περίπου.

Η εταιρεία του, η Allen Media Group, επιβεβαίωσε ότι έκανε προσφορά σε δήλωσή της στο Bloomberg News. Εκπρόσωποι της Paramount αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

«Αυτή η προσφορά ύψους 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία περιλαμβάνει χρέος και μετοχές, είναι η καλύτερη λύση για όλους τους μετόχους της Paramount Global και η προσφορά θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να επιδιωχθεί», ανέφερε η εταιρεία του Allen στην ανακοίνωση.

Η Paramount – ένα από τα κοσμήματα του στέμματος μιας παγκόσμιας αυτοκρατορίας μέσων ενημέρωσης που ελέγχεται από την οικογένεια Ρέντστοουν – θα αποτελούσε μια δύσκολη συμφωνία για να ολοκληρωθεί. Η εταιρεία είχε λειτουργικά έσοδα προ αποσβέσεων ύψους 1,87 δισ. δολαρίων τους πρώτους εννέα μήνες του περασμένου έτους, μια μείωση 30% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι πωλήσεις, στα 22 δισεκατομμύρια δολάρια, παρέμειναν αμετάβλητες.

Το σχέδιο του Άλεν, σύμφωνα με τους ανθρώπους, είναι να πουλήσει το κινηματογραφικό στούντιο της Paramount, ακίνητα και κάποια άλλη πνευματική ιδιοκτησία. Θα κρατήσει τα τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένης της υπηρεσίας streaming Paramount+, και θα τα λειτουργήσει σε πιο αποδοτική βάση.

Η Paramount, η μητρική εταιρεία των CBS, Nickelodeon και άλλων καναλιών, αποτελεί αντικείμενο ενδιαφέροντος εδώ και μήνες, αφότου ο ανεξάρτητος παραγωγός Ντέιβιντ Έλισον άρχισε να συζητά την εξαγορά των μετοχών της οικογένειας Ρέντστοουν πέρυσι.

Ο Άλεν έστειλε την προσφορά του μέσω γραπτού μηνύματος και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ανώτατη διοίκηση και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Paramount.

Ο Άλεν, ένας stand-up κωμικός που επεκτάθηκε στην παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών, έχει ξοδέψει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια τα τελευταία χρόνια για να αποκτήσει περιουσιακά στοιχεία όπως το Weather Channel και μια σειρά τοπικών τηλεοπτικών σταθμών από τη Χονολουλού έως την Τουσόν.

Εάν επιτύχει στην προσφορά του, θα ενσωματώσει τα υπάρχοντα τηλεοπτικά του περιουσιακά στοιχεία στη νέα εταιρεία.

Διαβάστε ακόμη

Επιδοτήσεις 1,3 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Oι 5 φθηνότερες και οι 5 ακριβότερες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας (πίνακες + γράφημα)

Πλειστηριασμοί: Το «θρίλερ» για τα παπούτσια της «Πετράκης» και τα νέα «φιλέτα» στη Μύκονο (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ