Η Volkswagen ανακοίνωσε τα μελλοντικά της σχέδια για το εργοστάσιο στο Wolfsburg, όπου συναρμολογούνται τα Golf και Tiguan.

Η γερμανική εταιρεία πρόκειται να επενδύσει άμεσα μισό εκατομμύριο ευρώ για να μετατρέψει το εργοστάσιο σε μονάδα παραγωγής μόνο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με πρώτο μοντέλο να είναι το ID.3. Σχετικά σύντομα, αναμένονται και οι ανακοινώσεις για ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV που θα αντικαταστήσει το Tiguan, το μοντέλο που για την εταιρεία είναι το «αντίστοιχο» του Golf στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Από την άλλη, το «τοτέμ» της VW που δεν είναι άλλο από το Golf, είναι βέβαιο πως οδεύει προς το επόμενο στάδιο κατά το οποίο θα συνεχίσει να αποτελεί αιχμή του δόρατος για την εταιρεία, ως ηλεκτρικό. Ακόμα και η κορυφαία εκδοχή GTI, που έχει το δικό της ξεχωριστό κοινό, θα είναι ηλεκτρική.

Μάλιστα, πρέπει να θεωρούμε δεδομένο το ότι τα ονόματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν στην γκάμα και δεν θα δώσουν τη θέση τους σε κάποια αρίθμηση της οικογένειας ID. Ωστόσο, αυτό θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2025 για να δούμε αν τελικά αυτό θα ισχύσει απόλυτα, καθώς το Tiguan ως όνομα, δεν έχει την ίδια ιστορία με το Golf.

Προφανώς αυτές θα είναι κάποιες από τις αποφάσεις που θα πρέπει να πάρει μεταξύ άλλων, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Volkswagen, Oliver Blume, προκειμένου να δείξει πώς μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, σύμφωνα με το newsauto, να διαχειριστεί μια εταιρεία τόσο «βαριά» ονόματα μοντέλων που θα περάσουν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο στη νέα εξηλεκτρισμένη εποχή.

Διαβάστε ακόμη 

Νέο ράλι στο πετρέλαιο «βλέπει» η ΙΕΑ – Γιατί οι τιμές θα τραβήξουν την ανηφόρα 

Πλειστηριασμοί: Άλλαξε χέρια η υπόσκαφη οικία της Ανθής Αγούδημου στην Οία της Σαντορίνης (pics) 

Το 51,4% των πλοίων που αγόρασαν οι Greeks είναι φορτηγά αξίας $2,7 δισ.