Ο Τζεφ Μπέζος δεν αφήνει τις ευθύνες του – εκτελεστικός πρόεδρος της Amazon, ιδιοκτήτης της Blue Origin, δισεκατομμυριούχος επενδυτής – να εμποδίζουν την αργόσυρτη πρωινή του ρουτίνα.

Ο 60χρονος ξεκινάει κάθε μέρα όπως πολλοί άνθρωποι: σέρνοντας τα πόδια του και κάνοντας scrolling στο smartphone του, δήλωσε πρόσφατα στο «Lex Fridman Podcast».

Αυτό φάνηκε να σοκάρει τον Φρίντμαν, ο οποίος μόλις είχε αποκαλέσει τον Μπέζος «έναν από τους πιο παραγωγικούς ανθρώπους στον κόσμο».

«Δεν είμαι τόσο παραγωγικός όσο νομίζετε ότι είμαι», απάντησε ο Μπέζος, σε ένα επεισόδιο που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 2023. «Πρώτα απ’ όλα, σηκώνομαι το πρωί και χαζεύω. Πίνω έναν καφέ … και απλά μετακινούμαι αργά», μεταδίδει το CNBC.

Ο Μπέζος διαβάζει επίσης την εφημερίδα και συνομιλεί με την αρραβωνιαστικιά του πριν πάει στο γυμναστήριο για cardio και άρση βαρών, είπε: «Τις περισσότερες ημέρες, [το να πηγαίνω στο γυμναστήριο] δεν είναι τόσο δύσκολο για μένα, αλλά μερικές ημέρες είναι πραγματικά δύσκολο και το κάνω ούτως ή άλλως», είπε.

Η πρωινή ρουτίνα συμπίπτει με τη φιλοσοφία του Μπέζος να αγκαλιάζει την περιπλάνηση, ή να κάνει πράγματα χωρίς στόχο. Είναι μια αρχή που τον ακολουθεί και στο γραφείο, όπου, όπως είπε, ενθαρρύνει τις συνεδρίες περιπλάνησης του μυαλού για τον καταιγισμό ιδεών και την ανάλυση νέων ιδεών, χωρίς να αφήνει τους χρονικούς περιορισμούς να καταπνίγουν τη δημιουργικότητα.

Ο χρόνος του για την πρωινή του ρουτίνα προέρχεται από το πρωινό ξύπνημα. Ο Μπέζος δεν διευκρίνισε τι ώρα σηκώνεται συνήθως, αλλά δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης το 2018: «Πηγαίνω νωρίς για ύπνο, σηκώνομαι νωρίς».

Τα οφέλη ενός χαλαρού πρωινού

Ο Μπέζος δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος με μια μη βιαστική πρωινή ρουτίνα. Ο Μαρκ Κιούμπαν ξυπνάει μεταξύ 6:30 και 7:00 π.μ. κάθε πρωί και ελέγχει τα email του για περίπου μία ώρα πριν σηκωθεί από το κρεβάτι, δήλωσε στο podcast «What Now?» του κωμικού Trevor Noah τον Ιανουάριο.

Στη συνέχεια, τρώει πρωινό, γυμνάζεται και ελέγχει ξανά τα email του. «Ξέπλυμα και επανάληψη», δήλωσε ο Κιούμπαν.

Οι αργές πρωινές ρουτίνες μπορεί να φαίνονται τεμπέλικες ή υποτονικές στην επιφάνεια, αλλά στην πραγματικότητα μπορούν να οδηγήσουν σε αυξημένη ενέργεια, δημιουργικότητα και συγκέντρωση, δήλωσε ο Γέιρ Μπέρτεσλεν, ιδρυτής του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Αργοπορίας, στη Wall Street Journal το 2019.

Αφιερώστε τουλάχιστον 20 λεπτά κάθε πρωί χωρίς να κάνετε τίποτα, συνέστησε ο Μπέρτεσλεν – θα μπορούσατε απλώς να μείνετε ξύπνιοι στο κρεβάτι μετά το ξυπνητήρι σας, για παράδειγμα. Άλλοι ειδικοί προτείνουν να κάνετε δραστηριότητες που απαιτούν ακινησία, όπως διαλογισμό ή αναπνοή.

«Οι ηγέτες των επιχειρήσεων πρέπει να αφιερώνουν χρόνο για να ξεχάσουν τον χρόνο, και αυτό τους βοηθά να είναι δημιουργικοί όταν φτάνουν στη δουλειά», δήλωσε ο Μπέρτεσλεν . «Αυτός είναι ο στόχος του να το κάνουμε αυτό πριν πάμε στον χώρο εργασίας».

Το να γεμίζετε το πρωινό σας με πάρα πολλές εργασίες ή διακοπές είναι «ίσως η μεγαλύτερη απώλεια παραγωγικότητας», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη

Η αλματώδης άνοδος και η θεαματική πτώση της «βασίλισσας» της Airbnb – Μια απίστευτη ιστορία απάτης

Έρχονται Talent Visa και Tech Visa – Στόχος ένας πόλος καινοτομίας στην Ελλάδα

Unclaimed Baggage: H εταιρεία που βάζει τέλος στο μυστήριο των χαμένων αποσκευών

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ