Ελλάδα

Αγρότες: Τι αλλάζει στον τρόπο εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων

  • newsroom


Τι προβλέπει η απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός

Τη δυνατότητα να υποβάλλονται και μέσω της ψηφιακής εφαρμογής του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) η αίτηση εγγραφής και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση της βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΑΕ δίνει απόφαση, που υπέγραψε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός.

Μέσω της ίδιας ψηφιακής υπηρεσίας θα εκδίδεται και η βεβαίωση για τη μετάκληση/απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία, η οποία φέρει την υπογραφή της προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών και δεν χρήζει περαιτέρω επικύρωσης.

«Οι επαγγελματίες αγρότες που επιθυμούν να εκδώσουν τη σχετική βεβαίωση θα μπορούν να εξυπηρετούνται μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή του κινητού τους τηλεφώνου. Η είσοδός τους στην ψηφιακή εφαρμογή του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) πραγματοποιείται αποκλειστικά από τους ίδιους ή από εξουσιοδοτημένο από αυτούς άτομο, με τη χρήση των κωδικών εισαγωγής στην εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Taxisnet)», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα:

Eκκρεμείς κύριες συντάξεις: Στις 134.288 τον Μάρτιο – Πάνω από 200.000 μέχρι τα τέλη του 2021

ΤτΕ: Αμετάβλητο το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο των νέων καταθέσεων – Μειωμένο για τα νέα δάνεια

Έκτακτη επιδείνωση του καιρού: Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία