Εξαιρετικά μεγάλος παραμένει ο αριθμός των ακαθάριστων οικοπέδων παρά την ήδη επέλαση υψηλής θερμοκρασίας και παρά τις συνεχείς προειδοποιήσεις των αρχών.

Μέχρι τις 30 Ιουνίου η προθεσμία

Έως τις 30 Ιουνίου έχει παραταθεί η προθεσμία για τον καθαρισμό των οικοπέδων στην ηλεκτρονική διεύθυνση akatharista.apps.gov.gr. H νέα πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα για υποβολή αίτησης καθαρισμού οικοπέδων από τους Δήμους, αλλά και για καταγγελία των ιδιοκτητών που δεν έχουν καθαρίσει ακάλυπτους χώρους.

Ψευδής δήλωση οδηγεί σε πρόστιμα από 1.000 έως και 54.000 ευρώ.

Σε ένα μήνα, από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, από την 1η Μαΐου έως και τις 13 Ιουνίου, η Πυροσβεστική έχει πραγματοποιήσει 56 συλλήψεις και έχει επιβάλει 170 διοικητικά πρόστιμα. Στη μεγάλη πλειονότητά τους οι κυρώσεις επιβλήθηκαν για την παράνομη καύση ύλης, όπως ξερά χόρτα, περιττώματα ζώων και απορρίμματα.

Σε αυτοψία της ΕΡΤ, διαπιστώθηκε ότι μπάζα, σκουπίδια, σπασμένα μπουκάλια και εύφλεκτα πλαστικά, είναι πεταμένα σε οικόπεδα που συνορεύουν με κατοικημένες περιοχές, στον Γέρακα. Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, εντόπισε τη δασική περιοχή, όπου πετιούνται παράνομα ξερά κλαδιά και χόρτα.

Στην Κάτω Κηφισιά, δίπλα στο εργοστάσιο που κάηκε, βρίσκονται πολλά ακαθάριστα οικόπεδα που αποτελούν κίνδυνο για τη βιομηχανική περιοχή. Σε πολλές περιπτώσεις οι δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς με τον τεράστιο όγκο υλικού που συσσωρεύεται δεν προλαβαίνουν να καθαρίζουν και να μεταφέρουν τα υλικά στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους.

Διαβάστε ακόμη 

Πρόστιμα – φωτιά και λουκέτα έως και 10 ημέρες σε όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις

Πλειστηριασμοί: Το «Lindos Memories», το ακίνητο Λαϊνόπουλου και το… Αστυνομικό Τμήμα (pics)

ΤΑΙΠΕΔ: Με το βλέμμα στα mega-project σε Ουκρανία και Δυτικά Βαλκάνια

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ