Ελλάδα

Ανοίγει η πλατφόρμα για βρεφονηπιακούς σταθμούς: Πώς θα κάνετε την αίτηση – Οι δικαιούχοι

  • newsroom


Ανοίγει σήμερα το απόγευμα στις 18:00 η ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για τη σχολική χρονιά 2021-2022. Οι αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Τετάρτη, 30 Ιουνίου και ώρα 23:59. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι βρεφονηπιακοί […]

Ανοίγει σήμερα το απόγευμα στις 18:00 η ηλεκτρονική πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών-νηπίων στους 26 βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ για τη σχολική χρονιά 2021-2022. Οι αιτήσεις για εγγραφές και επανεγγραφές στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Τετάρτη, 30 Ιουνίου και ώρα 23:59.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του ΟΑΕΔ λειτουργούν από 1 Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου, από τις 6:45 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ. (Δευτέρα έως Παρασκευή) και απευθύνονται σε βρέφη-νήπια από 8 μηνών (την 1η Σεπτεμβρίου 2021) έως 4 ετών.

Εφαρμόζεται ημερήσιο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης, που εξασφαλίζει την αρμονική ψυχοσωματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη των παιδιών. Τα κριτήρια επιλογής είναι οικονομικά, (με προτεραιότητα τα παιδιά με γονείς χαμηλού εισοδήματος) και κοινωνικά (παιδιά πολύτεκνων, ορφανά, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά αναπήρων, κλπ).

Οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι, οι οποίοι το έτος 2020:

– είχαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ (με κρατήσεις υπέρ ΟΕΕ) ή

– έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

– έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 50 ημερών ή

– συγκεντρώνουν τουλάχιστον 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας).

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-brephiko-kai-paidiko-stathmo/eggraphe-se-brephonepiako-stathmo-tou-organismou-apaskholeses-ergatikou-dunamikou-oaed.

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εκπαίδευση → Εγγραφή σε βρεφικό και παιδικό σταθμό → Εγγραφή σε βρεφονηπιακό σταθμό του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).

Τι θα χρειαστεί για την υποβολή της αίτησης:

-ο προσωπικός σας κωδικό πρόσβασης στο Taxisnet

-ο ΑΜΚΑ των γονέων και του παιδιού

-στοιχεία επικοινωνίας

-εκκαθαριστικό σημείωμα 2020

-πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

-πιστοποιητικά γέννησης και υγείας του παιδιού

-βεβαίωση εργασίας μητέρας – πατέρα

-αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο

-άδεια νόμιμης παραμονής (οι αλλοδαποί)

Οι αιτήσεις μοριοδοτούνται αυτόματα και καταρτίζονται πίνακες επιλεγμένων και αναπληρωματικών βρεφών – νηπίων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο του Οργανισμού (https://www.oaed.gr/brefonipiaki-paidiki-stathmi-oaed).

Διαβάστε ακόμη:

ΥΠΕΝ: Πώς ανοίγει ο δρόμος για την επόμενη μέρα της ΧΡΩΠΕΙ

Αποζημίωση ειδικού σκοπού έως 4.000 ευρώ: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι

Κορωνοϊός: Στόχος για 5,5 εκατ. εμβολιασμούς ως τέλη Μαΐου – Σκέψεις για τοπικά lockdown