Στην μεγάλη πανελλαδική απεργία της Πέμπτης θα συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, με την ΟΛΜΕ να καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να δηλώσουν ηχηρά το «παρών», ώστε να μπει τέρμα στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων αλλά και να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία των Τεμπών.

Ποιες σχολικές μονάδες κλείνουν

Οι σχολικές δομές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνάσια και Λύκεια), αναμένεται να παρουσιάσουν κενά στο ημερήσιο πρόγραμμα που θα εξαρτηθούν από τους καθηγητές που θα συμμετέχουν στην απεργία. Σχολικές μονάδες στις οποίες θα απεργήσει σύσσωμο το εκπαιδευτικό προσωπικό, θα παραμείνουν κλειστές.

Σε Γυμνάσια και Λύκεια συνήθως οι καθηγητές δηλώνουν εάν θα λάβουν μέρος ή όχι στην απεργία και αναλόγως διαμορφώνεται και το πρόγραμμα της ημέρας. Το ίδιο συμβαίνει και στα δημοτικά σχολεία, στα οποία η απόφαση του δασκάλου να συμμετέχει στην κινητοποίηση ή όχι ουσιαστικά σημαίνει την λειτουργία ή όχι του τμήματός του. Αν όλοι οι εκπαιδευτικοί της δομής αποφασίσουν να απεργήσουν, τότε παραμένει κλειστή η σχολική μονάδα.

Διαβάστε ακόμα

Η «μάχη» του Καραμανλή, η απόφαση Μητσοτάκη για τα Χανιά, ο Μυστακίδης πήρε την τράπεζα και το «Τ» της Cosmote

Πώς οι DJs απέκτησαν το δικό τους star-system – Αυτοί είναι οι πιο περιζήτητοι με αμοιβές μέχρι 200 χιλιάδες ευρώ το πάρτι

Βουλιαγμένη όπως… Σεν Τροπέ – Εκτοξεύτηκαν οι τιμές για ακίνητα