ΕΛΛΑΔΑ

«Blue Horizon»: Προθεσμία για να απολογηθούν πήραν τρεις από τους κατηγορούμενους (upd)

Ο τέταρτος κατηγορούμενος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και βρίσκεται στο νοσοκομείο - Στη δίνη της δολοφονίας στο Blue Horizon η Attica Group

(last update 11.20) Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν και έλαβαν από την Εισαγγελία Πειραιά τρία από τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon», τα οποία συνελήφθησαν για τον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη και είχαν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν.

Οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν το πρωί του Σαββάτου ενώπιον Εισαγγελέα και Ανακριτή. Όπως αναμενόταν, ζήτησαν να απολογηθούν το πρωί της Κυριακής στις 9.30.

Ο τέταρτος συλληφθείς, ο υποπλοίαρχος, δεν παρουσιάστηκε στις εισαγγελικές αρχές, καθώς αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 36χρονος, στην προσπάθειά του να μπει στο πλοίο της γραμμής για το Ηράκλειο της Κρήτης, απωθήθηκε από μέλη του πληρώματος, με αποτέλεσμα την πτώση του στη θάλασσα και τον θάνατό του.

Στο ένα μέλος του πληρώματος του πλοίου που φαίνεται σε video να απωθεί τον 36χρονο, τον ύπαρχο, ασκήθηκε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στα άλλα δύο μέλη του πληρώματος ασκήθηκε δίωξη για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο, ενώ στον πλοίαρχο ασκήθηκε δίωξη για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Στην Εισαγγελία έχει παραδοθεί και το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Διαβάστε ακόμα

Άλλαξε «πίστα» η Ελλάδα: Ανάπτυξη, σταθερότητα και σοβαρότητα έφεραν την αναβάθμιση

«Τιμές – φωτιά» για το ελαιόλαδο – Πόσο μπορεί να ακριβύνει ακόμη, ανησυχία για ελλείψεις

Πλήγμα στα κυκλώματα: Έρχεται μπλόκο για τα POS εξωτερικού

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

string(0) ""