Το ζευγάρι των Bρετανών που έκανε διακοπές στην Κρήτη, σύμφωνα με τη Daily Mail, έφαγε σε τρεις τουλάχιστον ταβέρνες σε χωριό της Κρήτης και έπειτα «έκανε φασαρία» για την ποιότητα του φαγητού, προκειμένου να μην πληρώσουν τον λογαριασμό τους.

Ο άνδρας και οι γυναίκα που εμφανίζονται στη φωτογραφία «φέρονται να ολοκλήρωσαν το γεύμα τους και τα ποτά τους σε τουλάχιστον 3 εστιατόρια σε διαφορετικές βραδιές στο χωριό Κουτουλουφάρι, στα βόρεια του ειδυλλιακού ελληνικού νησιού και στη συνέχεια να άρχισαν να παραπονιούνται δυνατά και να αρνούνται πληρώσουν», αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

«Η τελευταία τοποθεσία που χτύπησαν είναι το εστιατόριο του Ariadni Apartments» συμπληρώνει η βρετανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, που ζητά πληροφορίες από τους αναγνώστες του για την ταυτοποίηση του ζευγαριού, η φωτογραφία αναρτήθηκε σε group στο Facebook από εξοργισμένο μέλος του προσωπικού της επιχείρησης Ariadni Apartments, «το εστιατόριο της οποίας φημίζεται για τις πίτσες, τα θαλασσινά και τα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα του». Στη λεζάντα της ανάρτησης, το άτομο αυτό προειδοποιούσε τους ντόπιους επιχειρηματίες να «έχουν το νου τους» για το συγκεκριμένο ζευγάρι, που αρνείται να πληρώσει τον λογαριασμό του αφού ολοκληρώσει το γεύμα του, μια «τακτική» που έχουν εφαρμόσει ήδη σε τρεις ταβέρνες.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, η ανάρτηση στο group «Koutouloufari For Ever» προσέλκυσε πάνω από 200 σχόλια, πολλά τα οποία έγραψαν Βρετανοί που ένιωσαν αγανάκτηση για τη συμπεριφορά των συμπατριωτών τους. «Είναι ένα υπέροχο μέρος με υπέροχους ανθρώπους! Ντροπή σας!» έγραψε μια Βρετανίδα. «Άνθρωποι σαν αυτούς δυσφημούν τους Άγγλους» σημειώνει ένας άλλος σχολιαστής, εκφράζοντας την ευχή του να πληρώσουν για αυτό που έκαναν.

Ο συντάκτης ενός από τα σχόλια στο post αναφέρει ότι ήταν παρών τη βραδιά που συνέβη το περιστατικό στο εστιατόριο και πιστεύει πως το ζευγάρι είναι από το Λίβερπουλ, ενώ ένας άλλος «αυτόπτης μάρτυρας» διαφώνησε λέγοντας ότι «καθόταν απέναντί τους» και από την προφορά τους κατάλαβε ότι είναι από την περιοχή του Λονδίνου.

Ο 59χρονος Μαρκ Φλιν, πρώην εργαζόμενος του βρετανικού υπουργείου Άμυνας που ζει στην Κρήτη εδώ και 16 χρόνια, κατηγόρησε τους δύο συμπατριώτες του ότι «εκμεταλλεύτηκαν την καλοσύνη των Ελλήνων». Όπως εξήγησε στη βρετανική εφημερίδα, τα περισσότερα εστιατόρια στην Ελλάδα θα αποφύγουν να λάβουν δραστικά μέτρα όταν συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό και προτιμούν να το ξεχάσουν, αφού η πλειοψηφία των πελατών τους είναι τίμιοι άνθρωποι. Όμως το συγκεκριμένο ζευγάρι μάλλον «το παρατράβηξε» αφού έκανε το ίδιο πράγμα σε τρεις ταβέρνες.
Ο Φλιν είπε ότι όσα χρόνια βρίσκεται στη χώρα μας δεν έχει ξανακούσει να φέρονται Βρετανοί με τέτοιο τρόπο. «Είμαστε όλοι εξοργισμένοι επειδή η συμπεριφορά του ζευγαριού μας δυσφημεί. Δεν ήταν καθόλου σωστό αυτό που συνέβη. Οι Έλληνες είναι υπέροχοι άνθρωποι και δεν αξίζουν τέτοια εκμετάλλευση».

Τι υποστηρίζει το ζευγάρι

Τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα παρουσιάζει στην Daily Mail το ζευγάρι των Βρετανών που κατηγορήθηκαν ότι έφυγαν χωρίς να πληρώσουν αφού απόλαυσαν το γεύμα τους σε ταβέρνες της Κρήτης, κατά τις πρόσφατες διακοπές τους στο νησί.

Ο Ίαν και η Άντζελα ΜακΚί, που ζουν στο Λίβερπουλ, «εντοπίστηκαν» από τη βρετανική εφημερίδα η οποία δημοσίευσε πρόσφατα φωτογραφία τους σε άρθρο σχετικά με τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο χωριό Κουτουλουφάρι Χερσονήσου. Το δημοσίευμα της Daily Mail αναφερόταν σε post που έκανε ο ιδιοκτήτης μίας από τις εν λόγω ταβέρνες στο Facebook για τη συμπεριφορά των Βρετανών, προειδοποιώντας άλλους επιχειρηματίες να προσέχουν. Σύμφωνα με τους Βρετανούς πάντως, όσα αναφέρονται στην ανάρτηση είναι αναληθή, αφού διαμαρτυρήθηκαν για την ποιότητα του φαγητού σε ένα μόνο εστιατόριο, ενώ ισχυρίζονται ότι τελικά πλήρωσαν κανονικά τον λογαριασμό τους.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση στο ΑΕΠ για το β’ τρίμηνο – Στο 2,7% η ετήσια ανάπτυξη (γραφήματα)

ΟΟΣΑ: Η ΕΚΤ θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια για όσο χρειαστεί (γραφήματα)

Πλημμύρες στην Τουρκία: Τουλάχιστον 5 νεκροί – Ποτάμια οι δρόμοι στην Κωνστανινούπολη

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ