Προς επέκταση οδηγείται το πρόγραμμα προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου στα παιδιά. Το Dentist Pass έως σήμερα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδότηση ύψους 40 ευρώ θα επεκταθεί και για τους εφήβους έως 17 ετών. Πρόκειται για μια σημαντική παροχή, καθώς ουσιαστικά θα διπλασιαστεί ο πληθυσμός – στόχος της σημαντικής προληπτικής οδοντιατρικής δράσης.

Με βάση όσα ισχύουν έως σήμερα, από το Dentist Pass ωφελούνται περισσότερα από 660.000 παιδιά. Βάσει των πληθυσμιακών δεδομένων της χώρας μας, τα παιδιά 5-9 ετών υπολογίζονται σε 511.958, τα παιδιά 10-14 ετών σε 553.606 και οι έφηβοι από 15 έως 19 ετών ανέρχονται σε 549.705. Χωρίς να είναι εφικτό να προσδιοριστεί με ακρίβεια ο αριθμός των παιδιών από 12 έως 17 ετών που θα τους δοθεί η δυνατότητα για το Dentist Pass, υπολογίζεται ότι είναι περίπου ο ίδιος με τον αριθμό των δικαιούχων από 6-12 ετών. Καθίσταται, επομένως, σαφές ότι η παροχή του προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου θα «αγγίξει» τελικά παραπάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά.

Το ενδιαφέρον από τους γονείς είναι ζωηρό. Έως και την Παρασκευή, 9/6, είχαν πραγματοποιηθεί 101.926 αιτήσεις. Το πρόγραμμα μετρά σχεδόν τρεις εβδομάδες και εκτιμάται ότι ο αριθμός των αιτήσεων είναι ικανοποιητικός. Ειδικά εάν σκεφτεί κανείς ότι δεν έχουν γίνει ακόμη προωθητικές ενέργειες, ούτε έχει γίνει ενημέρωση στα σχολεία, κάτι που ετοιμάζεται από τον Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr