Ελλάδα

Δήμος Πειραιά: Νέες συσκευές απολύμανσης στα λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας

  • newsroom


Παράλληλα, συνεχίζεται η προληπτική απολύμανση σε όλα τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας, για την προστασία των οδηγών και του επιβατικού κοινού

Συσκευές καθαρισμού και απολύμανσης του αέρα τοποθέτησε ο Δήμος Πειραιά στα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας, στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιεί για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, στόχος είναι οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, οι οποίοι μετακινούνται δωρεάν με τη δημοτική συγκοινωνία, να βρίσκονται σε ένα όσο το δυνατόν ασφαλές περιβάλλον, απαλλαγμένο από ιούς.

Σημειώνεται ότι η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία LEDit και όπως τονίζεται από τον Δήμο πρόκειται για μια αξιόπιστη, αποτελεσματική και διεθνώς πιστοποιημένη συσκευή. Ο καθαρισμός του αέρα γίνεται με τη χρήση του φωτός και της νανοτεχνολογίας, με βάση την καινοτόμο τεχνολογία WIVACTIVΕ. ‘Έχουν μηδενικό κόστος συντήρησης, καθώς δεν χρησιμοποιούν φίλτρα άνθρακα ή λάμπες UV, που εκτός από τοξικά απόβλητα μετά τη χρήση τους, επιφέρουν και μεγάλο κόστος αντικατάστασης.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προληπτική απολύμανση σε όλα τα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας, για την προστασία των οδηγών και του επιβατικού κοινού.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Δήμος Πειραιά έχει ανανεώσει όλο τον στόλο της δημοτικής συγκοινωνίας με τα νέα κόκκινα λεωφορεία, τα οποία διαθέτουν σύγχρονες προδιαγραφές και είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Μάλιστα τον επόμενο μήνα «βγαίνει» ο διαγωνισμός για την προμήθεια τεσσάρων επιπλέον σύγχρονων ηλεκτρικών λεωφορείων με πόρους μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (Ο.Χ.Ε.).

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε σχετική δήλωση τόνισε: «Με δεδομένο ότι καθημερινά μετακινούνται εκατοντάδες κάτοικοι, αλλά και επισκέπτες της πόλης μας με τη δημοτική συγκοινωνία, ο εξοπλισμός απολύμανσης του αέρα που τοποθετήσαμε στα λεωφορεία είναι εξαιρετικά χρήσιμος, για να νιώθουν και να είναι οι πολίτες πιο ασφαλείς. Πρόκειται για αξιόπιστες συσκευές προηγμένης τεχνολογίας και σκοπός μας είναι να τις εγκαταστήσουμε σε δεύτερη φάση και σε δημοτικά κτήρια, σε παιδικούς σταθμούς κ.ο.κ.. Είναι σημαντικό να προχωράμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες για την προστασία του επιβατικού κοινού και των εργαζομένων, προσαρμοζόμενοι στα νέα δεδομένα που έχει επιφέρει η υγειονομική κρίση.»

Διαβάστε ακόμη:

HSBC: «Ψηφίζει» ελληνικές μετοχές – Τι λέει για τράπεζες και οικονομία

Ένας δισεκατομμυριούχος και ο Ρονάλντο «παντρεύουν» ποδόσφαιρο και τεχνολογία

ΔΕΗ: Ισχυρό ταμείο με έσοδα άνω του €1 δισ. από την αύξηση