Και τα φαρμακεία θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία και τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης 8 Μαρτίου με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην Αθήνα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοίνωσε ότι συμμετέχει με στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Ειδικότερα όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «O Ο ΦΣΑ συμμετέχει στην αυριανή 8/3 κινητοποίηση για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη με στάση εργασίας από 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Συγκέντρωση, όλοι οι φαρμακοποιοί αύριο 8/3 και ώρα 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος».

Στον Πειραιά τα φαρμακεία θα είναι κλειστά όλη την ημέρα αύριο, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά αποφάσισε τα φαρμακεία της Περιφέρειάς του να παραμείνουν κλειστά.

Τρίωρη στάση σε Θεσσαλονίκη και Έβρο

Κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 από τις 11:30 έως της 14:30 τα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης λόγω της στάσης εργασίας που κήρυξε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης σε ένδειξη πένθους για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Κατά τις ώρες της στάσης εργασίας το κοινό θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία.

Επίσης και τα φαρμακεία του Έβρου θα κλείσουν για τρεις ώρες καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του Νομού θα συμμετάσχει εξίσου στην ημέρα πένθους. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται μεταξύ άλλων «…προχωρούμε σε διακοπή λειτουργίας των φαρμακείων μας από τις 12.00 έως τις 15.00, την Τετάρτη 8/3/2023 ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών και συμπαράστασης στις οικογένειες που βίωσαν την απώλεια των δικών τους προσώπων». Κατά το εν λόγω τρίωρο οι πολίτες θα εξυπηρετούνται από τα κατά τόπους εφημερεύοντα φαρμακεία.

Όπως αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του: «Ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών και τις οικογένειες τους, στηρίζουμε τις αποφάσεις των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων για τη συμμετοχή τους αύριο στο εθνικό πένθος, κατά τον τρόπο που αυτοί έχουν επιλέξει, και προτρέπουμε τους συναδέλφους μας να συμμετέχουν μαζικά».

Διαβάστε ακόμη:

Αναδρομικά πρόστιμα έως και 65 χρόνια(!) για τα αδήλωτα τετραγωνικά

ΕΡΓΟΣΕ: Οι εργολαβίες δισεκατομμυρίων που στοίχειωσαν τα έργα του σιδηροδρόμου

Πλειστηριασμοί: Δυο βαριά ξενοδοχειακά σφυριά σε Κρήτη και Καλαμάτα με τον «πήχη» πάνω από €10 εκατ. (pics)