Ελλάδα

Δομές υγείας: Ανεμβολίαστοι πάνω από τους μισούς εργαζομένους

  • newsroom


Τι είπε ο Κωστής Χατζηδάκης για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

Το πρωί της Πέμπτης, η κυβέρνηση πρόκειται να εξετάσει την εξέλιξη της εμβολιαστικής διαδικασίας αλλά και την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων στην χώρα μας, αλλά και το τι συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης προκειμένου να εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένους κλάδους, είπε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό, ΣΚΑΪ 100,3, μιλώντας μεταξύ άλλων για την πορεία του εμβολιασμού αλλά και της πανδημίας στην χώρα μας.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε πως λίγο παραπάνω από τους μισούς εργαζόμενους σε δομές υγείας είναι ανεμβολίαστοι, ενώ οι ανάπηροι και οι ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι σε μεγάλο ποσοστό άνω του 80%.

Αλλαγές στην απονομή των συντάξεων

Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες θα υπάρχει μια διαφορετική εικόνα για την απονομή συντάξεων και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Για την απονομή των συντάξεων ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι στόχος είναι το επόμενο τρίμηνο να αυξηθούν και να ανέρχονται στις 30.000 το μήνα.

Ανέφερε τέλος ότι με την νέα υπηρεσία My EFKA Live, θα μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ να εξυπηρετούνται μέσω βιντεοκλήσης και να διεκπεραιώνουν μία σειρά συναλλαγών, όπως η έκδοση πιστοποιητικών.

Διαβάστε ακόμα

BofA: H Ελλάδα δίνει ελπίδες για τη μετάλλαξη Δέλτα