Ελλάδα

Επιδείνωση του καιρού: Ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά μέχρι την Τρίτη – Έντονη βροχόπτωση και στην Αττική

  • newsroom


 Η έντονη κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη με ισχυρές καταιγίδες από τα δυτικά, με επικίνδυνες βροχές και στην Αττική.

Ισχυρή κακοκαιρία βρίσκεται σε εξέλιξη στα δυτικά τμήματα της χώρας, με καταιγίδες να πλήττουν ήδη από νωρίς το πρωί τη Ζάκυνθο, ενώ βρέχει σε όλη τη  Πελοπόννησο, τη δυτική στερεά Ελλάδα, την Ηπειρο, τη δυτικη Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Θεσσαλία, και τα φαινόμενα αργότερα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν  και την υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα,συμπεριλαμβανομένης της Αττικής.

Την ίδια ώρα, έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από τα ξημερώματα και την Κέρκυρα με θυελλώδεις ανέμους, της τάξεως των 7-8 μποφόρ να πνέουν στο νησί, ενώ κατά τόπους σημειώνονται σποραδικές καταιγίδες.

Από την κακοκαιρία έχουν προκληθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο από σπασμένα κλαδιά δέντρων, ενώ μέχρι αυτή την ώρα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για δέκα κοπές δέντρων, κυρίως στην Κεντρική Κέρκυρα.

Παράλληλα σε ισχύ είναι από το πρωί η απαγόρευση απόπλου στα πλοία ανοιχτού τύπου, ενώ κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου.

Με έντονες βροχοπτώσεις  και δυνατούς ανέμους σε Ιόνιο και Αιγαίο θα κυλήσει η σημερινή ημέρα. Μάλιστα, άστατος θα είναι ο καιρός και το Σαββατοκύριακο.

Διαβάστε περισσότερα: protothena.gr