Ελλάδα

Επίσημο: Από πότε σταματά το sms στο 13032 για αγορές στα καταστήματα

  • newsroom


Τέλος το SMS με το άνοιγμα του τουρισμού, σύμφωνα με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης - Οι ειδικοί εισηγήθηκαν να μην συνεχιστούν τα ραντεβού για ψώνια στα καταστήματα

Από τις 15 Μαΐου, «μπαίνει» τέλος στα sms στο 13032 με τα οποία οι πολίτες πηγαίνουν στα καταστήματα και λειτουργεί το λιανεμπόριο, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών. Με βάση τους κανονισμούς, τα καταστήματα άνω των 500 τετραγωνικών θα επιτρέπεται 1 άτομο ανά 50 τμ και όχι 1 ανά 100 τμ που ισχύει έως τώρα.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων νωρίτερα μέσα στην ημέρα ανακοίνωσε την επαναλειτουργία δια ζώσης των φροντιστηρίων για την προετοιμασία των μαθητών της Γ’ Λυκείου ενόψει των Πανελλαδικών Εξετάσεων, αλλά και των κέντρων ξένων γλωσσών για όσους ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις.

«Με κατάργηση της απαγόρευσης των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το άνοιγμα του τουρισμού θα σταματήσει και η χρήση του SMS» δήλωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς στον ΣΚΑΪ.

Ο υφυπουργός επεσήμανε πως σε κάθε περίπτωση περιμένουμε τις τελικές αποφάσεις επί του ζητήματος ωστόσο εκτιμά πως αυτό θα γίνει έτσι ακριβώς όπως έχει ήδη αναγγελθεί.

“Κάναμε ένα ρεκόρ κι η αλήθεια είναι ότι ήταν ένας προγραμματισμός που εξελίχθηκε με απόλυτη επιτυχία” δήλωσε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεωργαντάς όσον αφορά στον αριθμό των εμβολιασμών που έγιναν χθες ενώ παράλληλα εκτίμησε πως θα κινηθούμε σε επίπεδα άνω των 100.000 την ημέρα.

Δεν ανοίγουν βρεφονηπιακοί και γυμναστήρια

Ωστόσο, κλειστοί θα παραμείνει οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, όπως αποφασίστηκε. Η επιτροπή αποφάσισε, παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των οργανωμένων παραλιών σε ημερομηνία που θα αποφασίσει η κυβέρνηση. Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κανείς στην Επιτροπή των ειδικών δεν θέλησε να δώσει το «πράσινο» φως στο άνοιγμα των γυμναστηρίων που παραμένουν κλειστά εδώ και μήνες.

Aνοίγουν στις 15 Μαΐου τουρισμός και υπερτοπικές μετακινήσεις

Για τα επόμενα βήματα στο άνοιγμα δραστηριοτήτων και την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, τα sms, τις μετακινήσεις και τους εμβολιασμούς μίλησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Όπως είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος μέχρι τις 15 Μαΐου πάμε ως έχουμε. «Στις 15 Μαΐου που θα ανοίξει ο τουρισμός θα ανοίξουν και οι υπερτοπικές μετακινήσεις».

Διαβάστε ακόμα

Know Your Customer: Η «απάντηση» στη γραφειοκρατία των τραπεζών – Πώς θα λειτουργεί

Όμιλος Adecco: Πώς θα μοιάζουν τα μελλοντικά γραφεία

Eurostat: Ξεπέρασε τις προσδοκίες το λιανεμπόριο της ευρωζώνης τον Μάρτιο

Απόρρητο Απόρρητο