Νέα επεισόδια έλαβαν χώρα λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι στα Προπύλαια, έξω από την πρυτανεία του ΕΚΠΑ, με κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς.

Επίσης, νέος γύρος επεισοδίων ξεκίνησε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι στα Προπύλαια, με κουκουλοφόρους να πετούν βόμβες μολότοφ και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς. Πληροφορίες θέλουν άτομα να έχουν εισβάλει στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ, ενώ οι αστυνομικοί προσπαθούν να τους προσεγγίσουν και να τους συλλάβουν.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στο κέντρο της Αθήνας λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι όταν και είχε περάσει από το Σύνταγμα το μεγαλύτερο τμήμα της πορείας διαμαρτυρίας για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Μετά την επίθεση που δέχθηκαν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσουν τους επιτιθέμενους νεαρούς οι οποίοι κατευθυνόμενοι προς την Ομόνοια έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και προκάλεσαν καταστροφές.

Μετά την επίθεση που δέχθηκαν οι αστυνομικοί των ΜΑΤ προχώρησαν σε χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσουν τους επιτιθέμενους νεαρούς οι οποίοι κατευθυνόμενοι προς την Ομόνοια έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και προκάλεσαν καταστροφές. Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία μέχρι στιγμής έχουν γίνει 10 προσαγωγές ατόμων, 6 από τους προελέγχους και 4 από τα επεισόδια.

Δείτε βίντεο από τα επεισόδια

 

Τα επεισόδια αρχικά ξεκίνησαν στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος αλλά γρήγορα επεκτάθηκαν και στην πάνω πλευρά της πλατείας, μπροστά από τη Βουλή.

Στη συνέχεια οι κουκουλοφόροι άρχισαν να κατευθύνονται προς την πλατεία Ομονοίας μέσω της Πανεπιστημίου συνεχίζοντας να πετάνε πέτρες, μάρμαρα και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που τους ακολουθούσαν.

Οι ταραξίες έβαλαν, παράλληλα, φωτιές σε κάδους.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Εν τω μεταξύ, την ίδια ώρα, επεισόδια σημειώθηκαν και στην Θεσσαλονίκη, στην πορεία η οποία λάμβανε χώρα στην οδοό Σιατίστης στο κέντρο της πόλης.

Κουκουλοφόροι, κατά τη διάρκεια της πορείας στη Θεσσαλονίκη, εισέβαλαν στην κατάληψη Μudo Νoervo που είχε εκκενωθεί πρόσφατα από ΕΛΑΣ. Οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με δεκάδες αντικείμενα, πέτρες και ξύλα, ενώ απάντησαν με κρότου λάμψης και δακρυγόνα για να τους απωθήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άτομα παραμένουν εντός του κτηρίου, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει σαφές πως κατάφεραν να ανέβουν στον πρώτο και στον δεύτερο όροφο. Ισχυρές δυνάμεις παραμένουν περιμετρικά του κτηρίου, ενώ πολλά από τα άτομα διαλύθηκαν στα στενά.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr