Μια ολιγόωρη σύλληψη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας έφερε ξανά στην επιφάνεια της επικαιρότητας τον Γιώργο Μπατατούδη. Μορφή σχεδόν μυθιστορηματική όσον αφορά τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, την εμπλοκή του με το ποδόσφαιρο, αλλά και τις μετέπειτα μεγάλες περιπέτειές του.

Την προηγούμενη Παρασκευή αυτό το νέο «θρίλερ» με τη σύλληψη που έγινε διότι «σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, με συνολική ποινή φυλάκισης έντεκα ετών και ενός μηνός, για παράβαση της νομοθεσίας περί επιταγών, της φορολογικής νομοθεσίας και για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο», είχε σύντομο και αίσιο τέλος.

Και τούτο καθώς, όπως διευκρινίστηκε στη συνέχεια, συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας «για την εκ παραδρομής καθυστέρηση καταβολής των τριών τελευταίων μηνιαίων δόσεων σχετικής απόφασης δοσοποίησης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών», οι οποίες ωστόσο εξοφλήθηκαν και με απόφαση του αρμόδιου Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος αργά το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Το σφυρί για την ΕΡΓΑΣ

Σε λίγες μέρες, όμως, και συγκεκριμένα στις 22 Φεβρουαρίου, έρχεται ένας τετραπλός πλειστηριασμός που «παραπέμπει» ξανά στην ιστορία του, δεδομένου ότι αφορά τη θρυλική ΕΡΓΑΣ ΑΤΕ, μια από τις εταιρείες στις οποίες υπήρξε βασικός μέτοχος κατά το παρελθόν.

Η τεχνική εταιρεία που έχει κατεβάσει ρολά εδώ και μια οκταετία, ενώ πλέον βρίσκεται υπό εκκαθάριση, είναι αντιμέτωπη με τέσσερα σφυριά για ισάριθμες ιδιοκτησίες της σε ακίνητο στην θέση «Βούθουλας» και συγκεκριμένα επί της διασταύρωσης της Λεωφόρου Αθηνών αριθμός 86 και Μητροδώρου, η περιγραφή του οποίου μάλιστα γίνεται με βάση «το από Νοεμβρίου 1981 τοπογραφικό διάγραμμα του Πολιτικού Μηχανικού Γεωργίου Κ. Μπατατούδη»…

Επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς και η κατάσχεση έγινε για 500.000 ευρώ, πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως, ποσό που αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου «με τη ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος της υπέρ ης η εκτέλεση, για την είσπραξη του υπολοίπου επιταχθέντος ποσού, με άλλη αναγκαστική κατάσχεση ή αναγγελία στον ίδιο ή σε άλλον πλειστηριασμό».

Πρόκειται ειδικότερα για:

1) Αίθουσα του πρώτου ορόφου, που αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, μετά δύο συγκροτημάτων W.C., και έχει επιφάνεια 421 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 284.175 ευρώ.

2) Αίθουσα του πρώτου ορόφου, που αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, μετά τριών συγκροτημάτων, w.c., και έχει επιφάνεια 1.228 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 752.764 ευρώ.

3) Αίθουσα του τρίτου ορόφου, που αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο μετά τριών συγκροτημάτων W.C.και έχει επιφάνεια 1.228 τ.μ. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 792.060 ευρώ.

4) Κατάστημα του ισογείου, που αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, με πατάρι, έχει επιφάνεια 574 τ.μ. και είσοδο από την οδό Μητροδώρου. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 665.266 ευρώ.

Έτσι, η συνολική τιμή εκκίνησης διαμορφώνεται σε 2.494.265 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση, κατά την επιτόπια αυτοψία την ημέρα επιβολής της αναγκαστικής κατάσχεσης διαπιστώθηκε ότι τα ακίνητα βρίσκονται σε κτήριο πλήρως περατωμένο και κατοικήσιμο που βρίσκεται επί της συμβολής της Λεωφόρου Αθηνών στην οποία φέρει τον αριθμό 86 με την οδό Μητροδώρου στην οποία φέρει τον αριθμό 24. Η πρόσβαση στις ιδιοκτησίες γίνεται διαμέσου της εισόδου της οικοδομής από την οδό Μητροδώρου 24 «η οποία ήταν σφραγισμένη με σιδερένια καγκελόπορτα που δεν επέτρεπε την είσοδο για την πληρέστερη περιγραφή των εσωτερικών χώρων των ακινήτων και της κατάστασης τους», όπως αναφέρεται. Κατά την έκθεση, «εξωτερικά, υπάρχουν σημάδια φθοράς και εγκατάλειψης τόσο στο κτήριο όσο και στην είσοδο της οδού Μητροδώρου στην οποία υπήρχαν πολλά πεταμένα αντικείμενα, ξύλα, χαρτιά και χώματα».

Οι παραπάνω ιδιοκτησίες αποκτήθηκαν από την ΕΡΓΑΣ την περίοδο 1982-1988, ενώ φέρουν αρκετές προσημειώσεις από το 1998 και μετά…

Διαβάστε ακόμη:

Οι γιαγιάδες και η αυτοδυναμία, το μπλοκ σε δυο υποψήφιους… Πάτσηδες, τα ψιλά της MIG και ο νέος ασφαλιστικός παίκτης από την Ιταλία

Ανατροπή με επιδόματα για «προσωπική διαφορά» σε συντάξεις, «ανθυγιεινά» στο Δημόσιο και ρυθμίσεις χρεών

Γιάννος Μπενόπουλος: «Κίνηση ματ» ετοιμάζει η Cafetex με εξαγορά στη Βρετανία