Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων και μαζικών φορέων στο κέντρο της Αθήνας με κεντρικό σύνθημα «Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας – Ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα και στην εγκληματική πολιτική».

Χιλιάδες εργαζόμενοι, απεργοί στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εξέφρασαν την «αντίθεσή τους στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Υπογράμμισαν την απόφασή τους «να μην αποδεχθούν τη σύγχρονη σκλαβιά, με όσους νόμους και διατάξεις κι αν την επικυρώσουν, κράτος και κυβερνήσεις».

Διεκδίκησαν «Συλλογικές Συμβάσεις, ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, σταθερό ωράριο εργασίας, δουλειά με δικαιώματα». Εξέφρασαν, επίσης, την αλληλεγγύη τους στους πληγέντες από τις πλημμύρες και διεκδίκησαν «άμεσες αποζημιώσεις στο 100%, έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, μέτρα ουσιαστικής στήριξής τους».

Το εργασιακό νομοσχέδιο «παραλύει» τη χώρα, ενώ το επιβατικό κοινό επίσης, θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται, λόγω της πανελλαδικής απεργίας που προκήρυξαν ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες και εργατικά κέντρα με αφορμή τη ψήφιση του νέου εργασιακού νομοσχεδίου.

Την πανελλαδική 24ωρη απεργία προκήρυξαν για σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου δεκάδες συνδικάτα της χώρας με αφορμή το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν: στην πλατεία Συντάγματος. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση πραγματοποιείται στο Άγαλμα Βενιζέλου. Στην Πάτρα έξω από τα γραφεία του Εργατικού Κέντρου (Κολοκοτρώνη 20). Συγκεκριμένα, το ΠΑΜΕ και το ΕΚΑ πραγματοποιούν συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Και η Ζωή Κωνσταντοπούλου έδωσε το παρών στις συγκεντρώσεις, στο πλευρό των πυροσβεστών.

Διαβάστε τη συνέχεια στο protothema.gr