«Από το Ντουμπάι, σας απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση για να γνωρίσετε από κοντά την Αττική, με τις μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις, τα εξαιρετικά αγροδιατροφικά της προϊόντα, τη ζεστή φιλοξενία, τις πρότυπες υποδομές. Η Αττική είναι η γη των ευκαιριών για τον διεθνή επισκέπτη, τον επιχειρηματία, τον επενδυτή. Ανακαλύψτε την!».

Με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τους επίσημους προσκεκλημένους της εκδήλωσης που πραγματοποίησε η περιφέρεια στο Ντουμπάι στο ελληνικό περίπτερο της Expo Dubai 2020, σε συνεργασία με την Enterprise Greece.

Δεκάδες επιχειρηματίες από το Ντουμπάι και όλο τον κόσμο, διεθνούς φήμης food bloggers και συντάκτες γαστρονομίας, αλλά και Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται με επιτυχία στο Εμιράτο, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα από μια δυναμική εκδήλωση με τίτλο «Ανακαλύψτε την Αττική, τη γη των ευκαιριών» τα μοναδικά πλεονεκτήματα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Αττικής, αλλά και τις προοπτικές που ανοίγονται από την αξιοποίησή τους στον γαστρονομικό τουρισμό, τον τουρισμό υγείας και ευεξίας, την καινοτόμο επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.

Στην εκδήλωση, που συντόνισε η δημοσιογράφος Εύη Φραγκάκη, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και πρόεδρος του οργανισμού Enterprise Greece Ιωάννης Σμυρλής και η γενική γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού δρ. Ελένη Δουνδουλάκη.

Στην ομιλία του ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε εκτενώς στην πολιτική που ακολουθεί η Περιφέρεια Αττικής για την ενίσχυση του αγροδιατροφικού τομέα, τόσο σε επίπεδο παραγωγής και μεταποίησης, όσο και διάθεσης στην εγχώρια και διεθνή αγορά προκειμένου να επιτευχθεί η παραγωγή γνήσιων, πιστοποιημένων προϊόντων, καλλιεργημένων με πρότυπες σύγχρονες μεθόδους «που θα κλείνουν μέσα τους τη γεύση της ιστορίας και της παράδοσης της Αττικής, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή και της αγοράς», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Ο περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι η διεθνής προβολή των Αττικών προϊόντων «το φυστίκι Αιγίνης, τα σύκα Μαρκόπουλου, το αγνό μέλι, οι διάσημες από την αρχαιότητα ποικιλίες οίνου, το παρθένο ελαιόλαδο, τα βότανα, τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα κρέατα και τα ψάρια» αποτελεί υψηλή προτεραιότητα της διοίκησης, κάτι που αποτυπώνεται και στη συμμετοχή σε δέκα διεθνείς εκθέσεις. «Σε μια εποχή που ο υπερτουρισμός ψυχαγωγίας δείχνει πλέον παρωχημένος, επενδύουμε σε θεματικές μορφές τουρισμού, με τον γαστρονομικό και τον οινικό να κατέχουν εξέχουσες θέσεις στον οραματικό σχεδιασμό μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, ότι οι γεύσεις που δοκιμάζουμε σε κάθε ταξίδι, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των αναμνήσεών μας και ένα βασικό στοιχείο της ολοκληρωμένης ταξιδιωτικής εμπειρίας που αποκομίζουμε και που θέλουμε να μοιραστούμε με τον περίγυρό μας».

Ιδιαίτερη ήταν επίσης η αναφορά του περιφερειάρχη και σε μία ακόμα μορφή θεματικού τουρισμού στον οποίο επενδύει η περιφέρεια Αττικής, τον τουρισμό υγείας και ευεξίας, καθώς «οι ισορροπημένες διατροφικά επιλογές, σε συνδυασμό με την αυθεντική ελληνική ζεστή φιλοξενία, τις πρότυπες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις σε όλη την Αττική, τις δραστηριότητες ευεξίας και υγείας σε υπερσύγχρονες υποδομές, δημιουργούν μια υψηλή πρόσθετη αξία στην ολοκληρωμένη εμπειρία που απολαμβάνει ο διεθνής τουρίστας υγείας, ενώ παράλληλα διαφημίζουν – ας μου επιτραπείνη έκφραση – με τον πλέον δυνατό τρόπο τη μεσογειακή διατροφή ως τρόπο ζωής που διασφαλίζει την υγεία και τη μακροζωία του σύγχρονου ανθρώπου», όπως είπε ο κ. Πατούλης.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο περιφερειάρχης κάλεσε τους διεθνείς επιχειρηματίες να ανταποκριθούν στην ανοικτή πρόσκληση για να «ανακαλύψουν την Αττική, τη γη των ευκαιριών, με το δημοφιλές τουριστικό brand name της να την καθιστά ως έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για όλο τον χρόνο, με τα πιο σημαντικά μνημεία του πανανθρώπινου πολιτισμού, με μοναδικές γεύσεις και υψηλή γαστρονομία, με πρότυπες υποδομές. Και πάνω απ’ όλα, πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι η Αττική είναι γεμάτη ευκαιρίες για αποδοτικές επενδύσεις, στην υγιή επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες».

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ιωάννης Σμυρλής ανέφερε ότι το ελληνικό περίπτερο, την επιμέλεια του οποίου έχει η Enterprise Greece, σηματοδοτεί με τους 600.000 και πλέον επισκέπτες του την έναρξη μιας νέας εποχής για την Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τα προβλήματα με αποτελεσματικότητα και ανακαλύπτει δημιουργικές διεξόδους από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο πλανήτης».

«Ο πολιτισμός ως συνδυασμός της πολιτιστικής κληρονομιάς, της σύγχρονης δημιουργίας, αλλά και της δημιουργικής οικονομίας παίζει καθοριστικό ρόλο σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο», ανέφερε κατά τον χαιρετισμό της η γενική γραμματέας Σύγχρονου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού δρ. Ελένη Δουνδουλάκη. Η κυρία Δουνδουλάκη υπογράμμισε ότι η γαστρονομία, ιδίως όταν πληροί τις υψηλές προδιαγραφές που διέπουν τα αγριοδιατροφικά προϊόντα της Αττικής, δεν αποτελεί απλώς ένα θέμα γεύσεων, αλλά τεκμήριο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και εντάσσεται στην πολιτιστική ταυτότητα κάθε περιοχής.

Μετά το πέρας των ομιλιών, οι προσκεκλημένοι παρακολούθησαν ένα πρωτότυπο live cooking από τον διάσημο σεφ Αλέξανδρο Σπέρχο, ο οποίος παρουσίασε ζωντανά παρασκευές δημιουργικής κουζίνας βασισμένες στα προϊόντα της Αττικής γης.

Διαβάστε ακόμη

Σούπερ μάρκετ: Άρχισαν τα πλαφόν και στα φυσικά καταστήματα

Έρευνα: Αυτά είναι τα πιο συναρπαστικά και πιο βαρετά επαγγέλματα στον κόσμο

Πώς αποφασίστηκε η έκτακτη εισφορά στα υπερκέρδη των ενεργειακών ομίλων