Ελλάδα

Γερμανικός Τύπος: Οι Έλληνες στη μέγκενη των φόρων

  • newsroom


Η υπερφορολόγηση των Ελλήνων αλλά και δημοσιεύματα για την Τουρκία σχετικά με την άρση της ασυλίας βουλευτών και το ψήφισμα του γερμανικού κοινοβουλίου αναφορικά με την γενοκτονία των Αρμενίων είναι τα σημερινά θέματα της επισκόπησης του γερμνικού Τύπου

Η υπερφορολόγηση των Ελλήνων αλλά και δημοσιεύματα για την Τουρκία σχετικά με την άρση της ασυλίας βουλευτών και το ψήφισμα του γερμανικού κοινοβουλίου αναφορικά με την γενοκτονία των Αρμενίων είναι τα σημερινά θέματα της επισκόπησης του γερμανικού Τύπου.

Ανταπόκριση από την Αθήνα για τα νέα μέτρα που θα πρέπει να ψηφιστούν και την υπερφορολόγηση των πολιτών φιλοξενεί η Neue Zürcher Zeitung. Η εφημερίδα αναφέρεται διεξοδικά με στοιχεία στην επιβολή των φόρων τα τελευταία χρόνια και σημειώνει: «Είναι γεγονός ότι από τις αρχές του χρόνου η κατάσταση κάθε εβδομάδα χειροτερεύει. Εάν σφίξει ακόμα περισσότερο η φορολογική μέγκενη, τότε το πρόγραμμα θα αντιμετωπίσει προβλήματα νωρίτερα από ό,τι υπολογίζεται, κυρίως εάν επαληθευθούν οι φόβοι των τουριστικών επιχειρήσεων για μια μικρή μείωση των τουριστικών αφίξεων».

Και η εφημερίδα σημειώνει λίγο παρακάτω : «Όλα αυτά είναι γνωστά στους πρωταγωνιστές των εξελίξεων σε Ελλάδα και ΕΕ. Ο Τσίπρας όμως δεν θα άντεχε να μειώσει τις δαπάνες (όπως μισθούς και συντάξεις, οι οποίες αποτελούν το 95% των κρατικών δαπανών) και να εξοργίσει την πολιτική του πελατεία. Οι ευρωπαίοι εταίροι, από την άλλη πλευρά, δεν θέλουν να ασκήσουν πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να αλλάξει κάτι. Λίγο πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα και δεδομένης της σκλήρυνσης του μετώπου με την Τουρκία στο προσφυγικό, οι ευρωπαίοι εταίροι δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν μια νέα ελληνική κρίση. Ο Τσίπρας και οι αριστεροί ριζοσπάστες τους εξέπληξαν πάντως θετικά: μέχρι σήμερα οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνητικών κομμάτων ψήφισαν όλα τα επώδυνα μέτρα».

Αναφορές στο γερμανικό Τύπο υπάρχουν ακόμα για την χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία στην Ειδομένη. Για παράδειγμα η Zeit γράφει πως «Μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες προσπάθησαν με την βοήθεια ενός συρμού να σπάσουν τον φράκτη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. H αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων».

Απόρρητο Απόρρητο