Κηδεύτηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι στο νεκροταφείο της Καλλιθέας ο τραπεζίτης και πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», Γιώργος Αρώνης. Ο Γιώργος Αρώνης απεβίωσε το βράδυ της Παρασκευής στο νοσοκομείο Υγεία όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες.

Στην κηδεία παρέστησαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίουο της Alpha Bank, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Βασίλη Ράπανο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Βασίλη Ψάλτη και όλα τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της τράπεζας.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Φωκίων Καραβίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής, Παύλος Μυλωνάς και οι Γιάννης Αλαφούζος, Απόστολος Ταμβακάκης, Μιχάλης ΚολακίδηςΝίκος Καραμούζης, Γιώργος Ζαννιάς, Γιάννης Μαντζουράνης, Νίκος Πιμπλής, Δημήτρης Τσιμπανούλης, Σπύρος Φιλάρετος, Αρτέμιος Θεοδωρίδης, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Γιάννης Ολύμπιος, Εύη Κουτσαυτάκη και άλλοι.

Έντονη ήταν η παρουσία κι άλλων στελεχών του τραπεζικού τομέα, όπως ο Αναπληρωτής CEO της Εurobank, Σταύρος Ιωάννου, η γενική διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Χριστίνα Θεοφιλίδη κι άλλων.

Η οικογένεια του εκλιπόντος

 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Γιώργος Αρώνης εργάστηκε για περισσότερα από 30 χρόνια τραπεζικό κλάδο αφήνοντας το δικό του στίγμα μέσα από τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε. Από το καλοκαίρι του 2020 συνέχισε την καριέρα του στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος» όπου ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, θέση την οποία διατήρησε μέχρι τον θάνατό του.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Καλλιθέα. Ήταν αυτοδημιούργητος και διακρινόταν για τον ισχυρό αλλά ταυτόχρονα ήπιων και χαμηλών τόνων χαρακτήρα του. Ξεχώριζε για την εργατικότητα και την προσήνεια με την οποία αντιμετώπιζε τους ανθρώπους που εργάζονταν μαζί του.

Ξεκίνησε την καριέρα του στον τραπεζικό τομέα εργαζόμενος στην Αθήνα για λογαριασμό της Ολλανδικής τράπεζας ABN Amro Bank.

Εξελίχθηκε γρήγορα στην ιεραρχία δημιουργώντας ισχυρές εμπορικές σχέσεις της τράπεζας στον τομέα των Λιανικών Πωλήσεων. Το πλούσιο έργο του αναγνωρίστηκε γρήγορα και δεν άργησε να αναλάβει τη Διεύθυνση του τομέα της Καταναλωτικής Πίστης της τράπεζας, φτάνοντας μέχρι τη θέση του Γενικού Διευθυντή καταναλωτικής πίστης, της ABN. Το 1999, έκανε το άλμα και πέρασε στο δυναμικό των ελληνικών τραπεζών καθώς εντάχθηκε στο managment της Εθνικής Τράπεζας. Οι αδιαμφισβήτητες ικανότητες και τα προσόντα του τον οδήγησαν το 2002 στη θέση του Γενικού Διευθυντή της λιανικής τραπεζικής.

Το 2004 πήρε νέα μεταγραφή, αυτή τη φορά για την Alpha Bank, με την οποία και συνέδεσε την επαγγελματική του καριέρα. Υπήρξε κορυφαίο στέλεχος της Alpha Bank στην οποία ξεκίνησε αναλαμβάνοντας την ευθύνη της Λιανικής Τραπεζικής. Η ανοδική πορεία συνεχίστηκε και στην Alpha Bank όπου σύντομα ανέλαβε καθήκοντα Εντεταλμένου Γενικού Διευθυντή ενώ από το 2008 ήταν ένας από τους τέσσερις Γενικούς Διευθυντές της τράπεζας.

Το 2017 η τράπεζα αναγνωρίζοντας την προσφορά και τις ικανότητές του τον προήγαγε στη θέση του Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου όπου είχε υπό την επίβλεψή του τους τομείς της Λιανικής Τραπεζικής. του Δικτύου Καταστημάτων και των θυγατρικών της Alpha Bank στο εξωτερικό.

Το 2018 ανέλαβε καθήκοντα ειδικού συμβούλου του Διευθύνοντος Συμβούλου της Alpha Bank Βασίλη Ψάλτη.

Το καλοκαίρι του 2020 ανέλαβε τα καθήκοντα Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του «Ελ. Βενιζέλος», θέση την οποία διατήρησε μέχρι τον θάνατό του.

Ο Γιώργος Αρώνης δεν θα λείψει μόνο στις δύο κόρες του, στα εγγόνια του και στη σύντροφό του, αλλά και σε όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, καθώς ήταν μία προσωπικότητα που ξεχώριζε για το ήθος, τη σεμνότητα και τις ικανότητές του.

Διαβάστε ακόμα:

Ολογράμματα και άβαταρ: Η εργασία στην εποχή της εικονικής πραγματικότητας

Βεσυρόπουλος: 20% μεγαλύτερο επίδομα θέρμανσης για κάθε νοικοκυριό

«Ψαλίδι» στους φόρους με 18 e-αποδείξεις – Ποιες θα μετρούν διπλά