Ως τιμώμενη χώρα στη διεθνή έκθεση οίνων και ποτών στην Ιταλία συμμετέχει η Ελλάδα, μετά από πολλά έτη απουσίας, επιστρέφοντας δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη του κρασιού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το περίπτερο της Ελλάδας στη διεθνή έκθεση, που άνοιξε τις πύλες της χθες, εγκαινίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος τόνισε: «Το ελληνικό κρασί επιστρέφει στον φυσικό του χώρο, την παγκόσμια σκηνή οίνου και ποτών, με μια εξαιρετική παρουσία που μας ωθεί στο να περιμένουμε περισσότερα στο μέλλον».

Η εν λόγω έκθεση οίνου και ποτών διοργανώνεται από τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV), ο οποίος μέτρα 100 χρόνια ζωής, ιδρυτικό μέλος του οποίου υπήρξε η Ελλάδα μαζί με άλλα έξι κράτη.

Στο εθνικό περίπτερο της Ελλάδας, το οποίο ανέλαβε η Enterprise Greece, εκθέτουν 40 παραγωγοί, ενώ βλέπει κανείς 50 ετικέτες και 2 εκθέτες, από το Οινοποιείο «Σκούρας» και την «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ)».

Η δυναμική παρουσία διεθνών συμμετοχών από περισσότερες από 32 χώρες και η άρτια διοργάνωση της Vinitaly, δίνουν την ευκαιρία για ένα μοναδικό θεματικό ταξίδι, μέσα από το οποίο οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους ίδιους τους παραγωγούς, να ανακαλύψουν την ιστορία και τη φιλοσοφία πίσω από κάθε μπουκάλι και να δοκιμάσουν από μια ευρεία γκάμα κρασιών, χωρίς να παραμερίζεται η επιχειρηματική χροιά που οι διοργανωτές έχουν προσδώσει σε αυτήν τη μεγάλη διοργάνωση.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν για αυτή την πετυχημένη παρουσία των ξεχωριστών οίνων της Ελλάδας.

Διαβάστε ακόμη

Ισραήλ: Το Ιράν πρέπει να πληρώσει – Ολα τα σενάρια στο τραπέζι του Νετανιάχου (tweet)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η τεχνητή νοημοσύνη ρίχνεται στη μάχη ενάντια στη Ρωσία

Στην Αθήνα οι προβολείς για τη Διεθνή Διάσκεψη για τους Ωκεανούς

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ