Κινητοποίηση με τρακτέρ από τον Αγροτικό Σύλλογο Παλαμά και άλλους Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι από αγρότες στη γέφυρα Σταυρός ανάμεσα σε Παλαμά και Ιτέα, στην Καρδίτσα.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) μαζί με τους Αγροτικούς Συλλόγους, προ ημερών προχώρησαν στη λήψη πρωτοβουλιών για να αναδειχθούν και να διεκδικηθούν, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση, «τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και όλων των πλημμυροπαθών, σε συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες της Θεσσαλίας, των σωματείων – φορέων της περιοχής».

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών, σήμερα στις 19:00 στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας έχει προγραμματιστεί να γίνει συναυλία αλληλεγγύης και διεκδίκησης, με συμμετοχή από τοπικούς καλλιτέχνες, τον Διονύση Τσακνή και τα Κίτρινα Ποδήλατα. Από την ερχόμενη εβδομάδα, σε συντονισμό με τις άλλες Ομοσπονδίες Θεσσαλίας, έχει προγραμματισθεί κινητοποίηση στον ΕΛΓΑ στη Λάρισα.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ, Κώστας Τζέλλας, τόνισε: «Σχεδόν δύο μήνες και αρκετοί πλημμυροπαθείς δεν έχουν πάρει ακόμα έστω τα 6.600 ευρώ που υποσχέθηκε η κυβέρνηση, ούτε τα ποσά που υποσχέθηκε σε γεωργούς και κτηνοτρόφους». Οι πληγέντες, συμπλήρωσε, «δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με τη στέγαση, καθώς υπάρχουν ακόμα πολίτες που κοιμούνται στο κλειστό γυμναστήριο Παλαμά, υπό άθλιες συνθήκες».

Επίσης, ο ίδιος είπε: «Τα αναχώματα συνεχίζουν να είναι σπασμένα και κινδυνεύουμε ξανά να πνιγούμε και τα χωράφια μας και τα σπίτια μας». Άρα, κατέληξε, «υπάρχει σοβαρό θέμα επιβίωσης», προσθέτοντας πως «υπάρχει έλλειψη κρατικής μέριμνας».

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, Σωτήρης Αντωνίου, αναφέρθηκε στη δύσκολη εικόνα του αγροτικού κλάδου, καθώς «πολλά χωράφια δεν μπορούν να καλλιεργηθούν», όπως τόνισε, απαιτώντας «αποζημίωση στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Στον χορό των απεργιών οι εργαζόμενοι της GM μετά τη συμφωνία στη Stellantis

Αυτοί είναι οι 10 πλουσιότεροι διαχειριστές hedge fund στον κόσμο

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Ελλάδα διερευνά τη δημιουργία θαλάσσιου ανθρωπιστικού διαδρόμου για τη Γάζα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ