Την κατάργηση της έκδοσης πιστοποιητικών από τους πολίτες προανήγγειλε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ για το νομοσχέδιο για τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που εισάγεται σήμερα για συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Κυρανάκης, αναφορικά με το νομοσχέδιο και το τι προβλέπει ανέφερε ότι «οι πολίτες επιθυμούν μείωση της γραφειοκρατίας και έρχεται αυτό το νομοσχέδιο που καταργεί τα πιστοποιητικά, καταργεί την υποχρέωση των πολιτών να εκδίδουν πιστοποιητικά από το δημόσιο και να τα καταθέτουν σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες.

Ειδικότερα, εξηγώντας την ακριβή διαδικασία με την οποία θα έχουν πρόσβαση οι δημόσιες υπηρεσίες στα δεδομένα πολιτών, ανέφερε ότι «σήμερα με το νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα σε έναν δημόσιο φορέα να αντλεί τα δεδομένα που περιέχονται σε ένα πιστοποιητικό και ένας άλλος δημόσιος φορέας, εφόσον εσείς συναινείτε καθώς θα ενημερώνεστε σχετικά μέσω του Wallet, θα διαχειρίζεται τα δεδομένα για λογαριασμό σας χωρίς να χρειάζεται να εκδίδετε ψηφιακά ή ενχάρτως κανένα απολύτως πιστοποιητικό».

Διαβάστε ακόμη:

Ιστορική κίνηση από την Τράπεζα της Ιαπωνίας: Τέλος στο μοναδικό καθεστώς αρνητικών επιτοκίων παγκοσμίως

Εθνική Τράπεζα: Νέο ομόλογο  και πρόταση εξαγοράς για ομολογίες Tier 2 €400 εκατ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σε RENCO – ΤΕΡΝΑ Α.Ε. η κατασκευή του 1ου Data Center της Microsoft

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ