Η ασφάλιση στον κυβερνοχώρο προσφέρει οικονομική προστασία στην επιχείρηση σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης ή παραβίασης δεδομένων και, ως εκ τούτου, έχει γίνει ένα κρίσιμο εργαλείο για τη διαχείριση κινδύνων στον κυβερνοχώρο. Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο γνωστή και ως ασφάλεια αστικής ευθύνης μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη δαπανών που σχετίζονται με τη ζημιά, την απόκριση και την ανάκτηση από ένα συμβάν στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένων των χαμένων εσόδων, των εξόδων ανάκτησης, των νομικών εξόδων, των εξόδων ειδοποίησης και της ζημιάς στη φήμη.

Εάν μια επιχείρηση συλλέγει προσωπικές και ευαίσθητες πληροφορίες, οι κίνδυνοι και το κόστος μιας κυβερνοεπίθεσης ή παραβίασης δεδομένων είναι ακόμη υψηλότερο, δεδομένης της ανόδου των κανονισμών περί απορρήτου δεδομένων.

Η αγορά ασφάλισης στον κυβερνοχώρο ήταν ασταθής τα τελευταία δύο χρόνια στις ΗΠΑ, καθώς οι υψηλού προφίλ επιθέσεις στον κυβερνοχώρο έχουν «απογειώσει» τα ασφάλιστρακαι οι ασφαλιστές απαιτούν από τους πελάτες να εφαρμόζουν μεγαλύτερους ελέγχους ασφαλείας με αντάλλαγμα την κάλυψη.

Στην συνέχεια, σας παρουσιάζουμε τις πέντε κορυφαίες εταιρίες στην Αμερική που δραστηριοποιούνται στον χώρο της κυβερνοασφάλειας.

AmTrust Financial

Η AmTrust Cyber ​​Insurance έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει άτομα και επιχειρήσεις από τις οικονομικές απώλειες και τις απώλειες φήμης που σχετίζονται με επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, παραβιάσεις δεδομένων και άλλες διαδικτυακές απειλές. Η AmTrust έχει πολιτικές που καλύπτουν μια σειρά δαπανών που σχετίζονται με περιστατικά στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένων των νομικών εξόδων, του κόστους δημοσίων σχέσεων, των εγκληματολογικών ερευνών, των υπηρεσιών παρακολούθησης πιστώσεων, ακόμη και των πληρωμών για λύτρα. Επιπλέον, αυτές οι πολιτικές ενδέχεται επίσης να παρέχουν κάλυψη για απώλειες λόγω διακοπής επιχειρήσεων και εκβιασμούς στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, αυτή η κάλυψη μπορεί να έχει κόστος, καθώς η AmTrust μπορεί να είναι ακριβότερη από άλλες ασφαλιστικές εταιρείες.

Chubb Cyber Products

Η Chubb Cyber ​​Products προσφέρει μια σειρά από πολιτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Αυτές περιλαμβάνουν πολιτικές για μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και για μεγαλύτερες εταιρείες. Οι πολιτικές μπορούν να παρέχουν κάλυψη για μια σειρά κινδύνων και απειλών στον κυβερνοχώρο και μπορούν να προσαρμοστούν με βάση το επίπεδο κινδύνου και την κάλυψη που επιθυμεί η εκάστοτε επιχείρησή. Εκτός από τα τυπικά ασφαλιστήρια συμβόλαια, η Chubb προσφέρει επίσης εξειδικευμένες πολιτικές, όπως η Διαχείριση Κινδύνων Cyber ​​Enterprise. Συνδυάζει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο με συμβουλευτικές υπηρεσίες κινδύνου και έτσι βοηθάει στην διαχείριση του κινδύνου στον κυβερνοχώρο. Παρέχει καινοτόμες προσφορές, αλλά οι τιμές μπορεί να είναι υψηλότερες από άλλες.

AIG

Η AIG είναι μια παγκόσμια ασφαλιστική εταιρεία που προσφέρει ασφάλιση στον κυβερνοχώρο ιδιαίτερα κατάλληλη για χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα οποία αντιμετωπίζουν κίνδυνο άνω του μέσου όρου λόγω των περιουσιακών τους στοιχείων. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια κυβερνοασφάλισης της AIG περιλαμβάνουν κάλυψη για απώλειες πρώτου μέρους, όπως έξοδα διακοπής λειτουργίας και αποκατάστασης δεδομένων, καθώς και υποχρεώσεις έναντι τρίτων, συμπεριλαμβανομένων προστίμων και δικαστικών εξόδων.

Beazley

Η Beazley θεωρείται πως είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους κυβερνοασφάλισης, που εντοπίζεται πιο πολύ στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους στον κυβερνοχώρο είναι ειδικά σχεδιασμένα για την αντιμετώπιση των μοναδικών κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένων του νόμου περί φορητότητας και λογοδοσίας ασφάλισης υγείας (HIPAA) και Health Information Technology for Economic and Παραβιάσεις Κλινικής Υγείας (HITECH), εκβιασμοί στον κυβερνοχώρο και παραβιάσεις δεδομένων.

Hiscox

Η Hiscox είναι μια ασφαλιστική και επενδυτική εταιρεία που παρέχει ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένης της ολοκληρωμένης ασφαλιστικής κάλυψης στον κυβερνοχώρο. Σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις μοναδικές ανάγκες των ελεύθερων επαγγελματιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια της Hiscox στον κυβερνοχώρο προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ασφαλίστρων και επιλογών κάλυψης προσαρμοσμένες ειδικά για αυτό το τμήμα της αγοράς.

Συμπερασματικά το κόστος ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου στον κυβερνοχώρο εξαρτάται από διάφορους παράγοντες που αφορούν την επιχείρησή. Οι ασφαλιστικές εταιρείες λαμβάνουν υπόψη παράγοντες όπως το είδος των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρει η επιχείρησή, το μέγεθος της, τα ετήσια έσοδα και το είδος των ευαίσθητων πληροφοριών που συλλέγονται. Πρόσθετες εκτιμήσεις μπορεί να περιλαμβάνουν εάν η επιχείρηση συλλέγει πληρωμές και άλλους σχετικούς παράγοντες κινδύνου, όπως η πιθανότητα επίθεσης στον κυβερνοχώρο κατά του συγκεκριμένου κλάδου σας

Διαβάστε ακόμα

Η Σταδίου ανακτά τη χαμένη της λάμψη – Ποιοι Έλληνες και ξένοι επένδυσαν σε ακίνητα (pics)

Αγωνιά η ενεργοβόρα βιομηχανία για το ενεργειακό κόστος

Η (διαχρονική) μανία του ΣΥΡΙΖΑ με τα κανάλια, τα funds κυνηγάνε (και) το Δημόσιο, τα «μαϊμού» στελέχη και η μυστήρια υπόθεση της Crown Hellas

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ