Το τέλος του μέτρου για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αλλά και ταξί εισηγήθηκε στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων το υπουργείου Υγείας με την πρόταση να γίνεται δεκτή.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε: «Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19, με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων. Παραμένει, ωστόσο, η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για τον λόγο αυτόν, συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν».

Τι αλλάζει

Δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας για:

α) Τα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικών συγκοινωνιών όπως λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, σιδηρόδρομος όταν κινείται σε αστικό ιστό και αναβατήρες (τελεφερίκ).

β) Τα επιβατηγά δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ) οχήματα κάθε κατηγορίας (όπως ταξί, ταξί ειδικής μίσθωσης).
Χωρίς μάσκα θα γίνονται και τα δρομολόγια των πλοίων, ενώ ήδη για τα αεροπλάνα η χρήση μάσκας δεν ήταν υποχρεωτική.

Τέλος, σημειώνεται ότι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε radit test.

Διαβάστε ακόμη

Απεργία 16/03: Συμμετέχει και η συντεχνία των αρτοποιών

Τι προκάλεσε το κραχ της Credit Suisse – Επιστρέφουν τα τραπεζικά «φαντάσματα»

Πλατίνα: Γιατί οι αναλυτές «βλέπουν» την τιμή της να εκτοξεύεται μέσα στο 2023