Ελλάδα

Μαθήματα οδήγησης από τα 17 έτη – Τι αλλαγές φέρνει το νέο νομοσχέδιο

  • newsroom


Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα επιτρέψει τα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα στους νέους που δεν έχουν ενηλικιωθεί

Το Σχέδιο Νόμου για την Εκπαίδευση και Κατάρτιση Υποψήφιων Οδηγών παρουσίασαν στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής και ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων μαθήματα οδήγησης (θεωρητικά και πρακτικά) πριν την συμπλήρωση του 18ου έτους και μάλιστα θα μπορούν να συμμετέχουν και στις θεωρητικές εξετάσεις αλλά όχι στις πρακτικές.

Επίσης με το νομοσχέδιο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου θα επιδιώξει να βάλει ένα τέλος στα φαινόμενα διαφθοράς καθώς αλλάζει ο τρόπος της πρακτικής εξέτασης των υποψήφιων οδηγών ενώ παράλληλα προχωρά και στην ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών ώστε οι πολίτες να αποκτούν ότι χρειάζονται ή να καταθέτουν τα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά καταργώντας με αυτό τον τρόπο τόσο τις ουρές στα γκισέ των Διευθύνσεων Μεταφορών αλλά και «χτυπώντας» τις παράγκες που διακινούν μαύρο χρήμα.

Εκτός των παραπάνω στο νομοσχέδιο βάζει νέους όρους και προϋποθέσεις στη χρήση των ιστορικών αυτοκινήτων (αντίκες) καθώς και εκεί τα πράγματα είχαν ξεφύγει εντελώς.

Τρεις είναι οι στόχοι του Νομοσχεδίου:

-Α. Ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

-Β. Ο οδηγός θα είναι καλύτερα προετοιμασμένος για να βγει στο δρόμο, από τη στιγμή που θα πάρει το δίπλωμα οδήγησης.

-Γ. Να μπει «φρένο» σε φαινόμενα διαφθοράς.

Διαβάστε περισσότερα: newsauto.gr

Διαβάστε ακόμη:

Οι λύσεις που εξετάζονται για τα τεκμήρια και τις δαπάνες 30%

Ελλάκτωρ: Οι προκλήσεις και τα ερωτήματα της επόμενης μέρας
Attica Group: Συμφωνία ναυπήγησης 3 Catamaran για Αργοσαρωνικό κόστους €21 εκατ.