Εξι συν μία επαναστατικές αλλαγές στη λειτουργία των σχολείων σηματοδοτούν τη φετινή επιστροφή των μαθητών στην κανονικότητα των σχολικών τάξεων τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, και μάλιστα χωρίς μάσκες αυτή τη φορά, και θέτουν τις βάσεις για το σχολείο του μέλλοντος.

Μέντορες για τους νεοδιοριζόμενους εκπαιδευτικούς, ενδοσχολικοί συντονιστές, εκπαιδευτικοί όμιλοι για τους μαθητές, επέκταση της λειτουργίας των ολοήμερων σχολείων έως τις 5.30 το απόγευμα, ψηφιακές τάξεις με διαδραστικά εργαλεία και σετ ρομποτικής καθιερώνονται από την φετινή χρονιά και επέκταση της τράπεζας θεμάτων, ενώ έχει δρομολογηθεί και η αξιολόγηση των 14.000 σχολικών δομών και των περίπου 160.000 εκπαιδευτικών.

Παράλληλα με τους 8.600 νέους διορισμούς δασκάλων και καθηγητών, τους μαζικότερους εδώ και πολλά χρόνια, επιχειρείται να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Το «Πρώτο Θέμα» παρουσιάζει αναλυτικά τις βασικές καινοτομίες που έχει θεσπίσει το υπουργείο Παιδείας, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Μεταξύ των νέων δεδομένων που θα δουν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας από εφέτος είναι η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στη Γ΄ τάξη του Λυκείου και η εισαγωγή των εξετάσεων για την Ελληνική Pisa σε όλα τα σχολεία.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr