Ελλάδα

Νέα προσφυγή για την επένδυση του Ελληνικού

  • newsroom


Μια ακόμη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει να αντιμετωπίσει η επένδυση του Ελληνικού

Μια ακόμη προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας έχει να αντιμετωπίσει η επένδυση του Ελληνικού, αυτή τη φορά κατά της απόφασης της υπουργού Πολιτισμού περί μή χαρακτηρισμού ως νεωτέρων μνημείων πολύ σημαντικών, όπως αναφέρεται, κτιρίων στο δημόσιο ακίνητο του Ελληνικού.

Ειδικότερα, στις 13 Φεβρουαρίου του 2017 κατατέθηκε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά της απόφασης της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού “να μη χαρακτηρίσει ως διατηρητέα νεότερα μνημεία, πολύ σημαντικά κτίρια στην περιοχή του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, όπως : το αρχικό κτίριο του πρώην Δυτικού Αεροσταθμού, ο παλαιός Πύργος Ελέγχου και το ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας συγκρότημα πέντε κτιρίων του πρώην Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων των αρχών της δεκαετίας του 1930.

Την αίτηση ακύρωσης υπογράφουν κάτοικοι των Δήμων Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας (στους οποίους ανήκει το δημόσιο ακίνητο Ελληνικού) – ενεργά μέλη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, η ομότιμη καθηγήτρια Ε.Μ.Π. Ελένη Πορτάλιου, η πρώην βουλευτής Β’ Αθηνών και αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Νάντια-Όλγα Βαλαβάνη, καθώς και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ).