Ελλάδα

Νέα στέγη για τα Δικαστήρια του Πειραιά – Διαγωνισμός για κτίριο 30.000τ.μ.

  • newsroom


Με τη συμβολή και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η χρηματοδότηση του εγχειρήματος

Τη μεταφορά – μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά, με άμεση αγορά κτιρίου μετά από δημόσιο διεθνή διαγωνισμό ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας κατά τις εργασίες της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιάρας ανακοίνωσε ότι αναρτήθηκε ήδη στη Διαύγεια και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης η διακήρυξη του ΤΑΧΔΙΚ για την αγορά ενός συγχρόνου και ελάχιστης ενεργειακής κατανάλωσης κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. προκειμένου να στεγαστούν όλα τα δικαστήρια και οι δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά.

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι μετά από σειρά συσκέψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του Πειραιά (δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, δικηγόρους, δημοτική αρχή) και με την συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο θα συμβάλει στην χρηματοδότηση του εγχειρήματος, αποφασίστηκε η λύση της άμεσης αγοράς από το ΤΑΧΔΙΚ με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό ενός κτιρίου περίπου 30.000 τ.μ. ικανού να ανταπεξέλθει στην επιτακτική ανάγκη άμεσης και κοινής στέγασης όλων των δικαστηρίων και των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης το νέο κτίριο στο οποίο θα μεταφερθούν τα δικαστήρια του Πειραιά, θα μπορεί να υποστηρίξει τις νέες ψηφιακές δυνατότητες της Δικαιοσύνης και θα επέλθει η συγκέντρωση όλων των δικαστικών υπηρεσιών του Πειραιά σε ένα κτίριο.

Διαβάστε ακόμα:

Προς αξιοποίηση τα τουριστικά ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ (pics) – Έρχονται νέες επενδύσεις

Ο πλουσιότερος όλων: Η SpaceX εκτοξεύει τον Μασκ

Ξέμειναν από εργάτες τα εργοστάσια στην Ασία – Τι σημαίνει για Nike και Adidas