Η άρση της απαγόρευσης και η νέα χαλάρωση των μέτρων έφερε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας και στο ωράριο λειτουργίας των μπαρ και των εστιατορίων. Συνεχίζει ωστόσο να επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων εστίασης μόνο σε υπαίθριους χώρους και πάντα με καθήμενους πελάτες.

Υπενθυμίζεται, πως μέχρι πριν λίγες ημέρες τα καταστήματα εστίασης έκλειναν στη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Πλέον, από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου μπαρ, καφέ και εστιατόρια μπορούν να λειτουργούν και μετά τη 1:30, καθώς άρθηκε εντελώς η απαγόρευση κυκλοφορίας. Συνεπώς, τα καταστήματα εστίασης μπορούν να κλείνουν ό,τι ώρα θέλουν και δεν είναι υποχρεωτικό να κλείνουν μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα,

Τα μέτρα που ισχύουν στην εστίαση

Η απόσταση μεταξύ των τραπεζιών πρέπει να τηρείται και απαγορεύεται ο χορός. Ειδικότερα, για τη χρήση των εσωτερικών χώρων, χρήση μπορεί να κάνει μόνο το προσωπικό των καταστημάτων και σε καμία περίπτωση οι πελάτες (με εξαίρεση τη χρήση της τουαλέτας).

Το ωράριο στο λιανεμπόριο

Σύμφωνα με το τελευταίο ΦΕΚ για τα μέτρα που ισχύουν, στα καταστήματα λιανεμπορίου προβλέπεται διευρυμένο ωράριο λειτουργίας (προαιρετικά) από 7:00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ.

Διαβάστε ακόμη:

ΤτΕ: Στο 40% του 2019 εκτιμά την επάνοδο των τουριστικών εισπράξεων φέτος

Τράπεζα Πειραιώς: Ποιοι είναι οι όροι της νέας εθελουσίας με πλαφόν €200.000

ΑΔΜΗΕ: Μεγαλώνει το χάσμα με τη ΡΑΕ – Σε μετωπική σύγκρουση με τον διαχειριστή