Θέμα ημερών είναι η έναρξη των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών στα Πανεπιστήμια της χώρας, μετά και την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής.

Ως τώρα, το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανακοινώσει, ακόμη, την επίσημη ημερομηνία για την έναρξη των εγγραφών, αλλά, παραδοσιακά, η διαδικασία αρχίζει στα τέλη Σεπτεμβρίου και διαρκεί μερικές ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως την περσινή χρονιά οι εγγραφές άρχισαν στις 22 Σεπτεμβρίου και συνεχίστηκαν έως και τις 29 του μηνός.

Το 2019 είχαν αρχίσει στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με τα δικαιολογητικά, τη διαδικασία εγγραφής και τις τελικές ημερομηνίες.

Πώς θα γίνουν οι εγγραφές

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, οι εγγραφές αναμένεται να γίνουν ηλεκτρονικά και δεν θα απαιτηθεί η παρουσία των πρωτοετών στο τμήμα που πέρασαν.

Με βάση πάντα τα ισχύοντα από άλλες χρονιές, οι πρωτοετείς θα πρέπει να μπουν στην ηλεκτρονική εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας και να ακολουθήσουν τα απαραίτητα βήματα.

Αναλυτικά, για την είσοδό τους θα κληθούν να εισάγουν τον 8ψήψιο κωδικό εξετάσεων υποψηφίου και τον ίδιο κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του μηχανογραφικού δελτίου.

Ακολούθως θα πρέπει να εισάγουν τον ΑΜΚΑ τους.

Σε κάθε περίπτωση, είναι θέμα ημερών για όλες τις τελικές διευκρινίσεις.

Διαβάστε ακόμη: 

Αναλυτές: Ισχυρή διόρθωση ενόψει στις αγορές – Ο «γρίφος» του Σεπτεμβρίου 

Δύσκολες αποφάσεις για την ΕΚΤ με το βλέμμα σε πληθωρισμό και πανδημία 

Ελίζαμπεθ Χολμς: Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη – Αυτό είναι το ακίνητο αξίας $135 δισ. στο οποίο διαμένει