Ως ιδιοκτήτης επιχείρησης, γνωρίζετε ότι η εταιρεία σας είναι το βιοποριστικό σας μέσο. Βάζετε την καρδιά και την ψυχή σας σε αυτό, αλλά τι θα συμβεί αν συμβεί κάτι απροσδόκητο που θα μπορούσε ενδεχομένως να καταστρέψει την επιχείρησή σας; Εκεί μπαίνει η ασφάλεια ζωής.

Είναι απαραίτητο να  διερευνήσουμε διαφορετικούς τρόπους και χρήση της Ασφάλισης Ζωής για την προστασία της επιχείρησής  από οικονομική ζημία που προκαλείται από απρόβλεπτα γεγονότα, όπως ο θάνατος ενός βασικού υπαλλήλου ή επιχειρηματικού συνεργάτη.

Ποιους κινδύνους μπορεί να καλύψει η χρήση της ασφάλισης ζωής;

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει η επιχείρησή σας. Δεν υπάρχουν δύο ίδιες επιχειρήσεις, επομένως είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τους συγκεκριμένους κινδύνους που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την επιχείρησή σας. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν πράγματα όπως φυσικές καταστροφές, νομικές διαφορές, κλοπές ή απειλές στον κυβερνοχώρο.

Τύποι χρήσης ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής για επιχειρήσεις.

Όσον αφορά την προστασία της επιχείρησής σας, το να έχετε το σωστό ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής μπορεί να κάνει τη διαφορά.

1. Ασφάλιση Ζωής Βασικού Προσώπου

Ένας βασικός υπάλληλος είναι κάποιος του οποίου οι γνώσεις, οι δεξιότητες ή οι συνεισφορές είναι απαραίτητες για την επιτυχία της επιχείρησης. Εάν ένας από αυτούς τους βασικούς υπαλλήλους πέθαινε, θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντική οικονομική ζημία για την επιχείρηση.

Η ασφάλεια ζωής του βασικού προσώπου μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της επιχείρησής σας σε αυτήν την κατάσταση παρέχοντας κάλυψη σε περίπτωση θανάτου του βασικού υπαλλήλου.

Για να προσδιορίσετε το κατάλληλο ποσό κάλυψης για ασφάλιση ζωής βασικού ατόμου, θα πρέπει να λάβετε υπόψη την πιθανή οικονομική ζημία που θα μπορούσε να προκύψει εάν ο βασικός υπάλληλος πέθαινε. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει χαμένα έσοδα, έξοδα που σχετίζονται με την εύρεση και εκπαίδευση αντικαταστάτη και τυχόν εκκρεμή χρέη ή υποχρεώσεις που μπορεί να έχει η επιχείρηση.

2. Συμφωνίες αγοράς-πώλησης

Η συμφωνία αγοράς-πώλησης είναι μια νομικά δεσμευτική σύμβαση μεταξύ ιδιοκτητών επιχείρησης που περιγράφει τι θα συμβεί στην επιχείρηση σε περίπτωση που ένας από τους ιδιοκτήτες πεθάνει ή γίνει ανίκανος. Μπορεί να βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι η επιχείρηση θα συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά και ότι οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες προστατεύονται. Ένας τρόπος χρηματοδότησης μιας συμφωνίας αγοράς-πώλησης είναι μέσω της ασφάλισης ζωής. Κάθε ιδιοκτήτης θα συνάψει για τον εαυτό του ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής, με τους άλλους ιδιοκτήτες να αναφέρονται ως δικαιούχοι.

Εάν ένας από τους ιδιοκτήτες πέθαινε, οι άλλοι ιδιοκτήτες θα λάμβαναν την πληρωμή της ασφάλισης, την οποία θα μπορούσαν στη συνέχεια να χρησιμοποιήσουν για να αγοράσουν το μερίδιο της επιχείρησης του αποθανόντος ιδιοκτήτη.

3. Σχεδιασμός Συνέχισης Επιχειρήσεων

Ο προγραμματισμός συνέχισης της επιχείρησης είναι η διαδικασία δημιουργίας ενός σχεδίου για τη διασφάλιση της ομαλής μετάβασης μιας επιχείρησης σε περίπτωση θανάτου ή ανικανότητας ενός ιδιοκτήτη. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τον εντοπισμό πιθανών διαδόχων, τη δημιουργία ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης και τον καθορισμό του τρόπου χειρισμού τυχόν εκκρεμών χρεών ή υποχρεώσεων.

Η ασφάλιση ζωής μπορεί να είναι αναπόσπαστο μέρος του προγραμματισμού συνέχισης της επιχείρησης παρέχοντας τα απαραίτητα κεφάλαια για τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης ή για την εξόφληση τυχόν εκκρεμών οφειλών ή υποχρεώσεων. Μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι η επιχείρησή σας θα συνεχίσει να ευδοκιμεί ακόμη και απουσία βασικού ιδιοκτήτη ή υπαλλήλου.

4. Ομαδική ασφάλεια ζωής

Η ομαδική ασφάλεια ζωής είναι ένας τύπος συμβολαίου Χρήσης Ασφάλισης Ζωής που καλύπτει μια ομάδα ατόμων στο πλαίσιο ενός ενιαίου συμβολαίου. Συνήθως προσφέρεται από τους εργοδότες στους υπαλλήλους τους ως μέρος του πακέτου παροχών τους. Σε περίπτωση θανάτου εργαζομένου, το ασφαλιστήριο καταβάλλει ένα εφάπαξ ποσό στους δικαιούχους του εργαζομένου. Η ομαδική ασφάλιση ζωής είναι ένας προσιτός τρόπος παροχής ασφαλιστικής κάλυψης ζωής σε μεγάλο αριθμό ατόμων, καθώς τα ασφάλιστρα είναι χαμηλότερα από αυτά των ατομικών συμβολαίων.

Διαβάστε ακόμη

Αιγιαλοί: Το στοίχημα της κυβέρνησης για προστασία του περιβάλλοντος και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας

Πτωτικός ο Ιανουάριος, ανοδικός όμως ο Μάιος για τα «Airbnb» στην Ελλάδα- Τι δείχνουν οι πρώτες κρατήσεις (γράφημα)

Όλα τα σενάρια για τον ανασχηματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ