Τον πλήρη φάκελο με την προσφορά τους για την ανάληψη της διαχείρισης του φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων, αναμένεται να καταθέσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου στο υπ. Οικονομικών, τα έξι funds τα οποία εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στη φάση της διαβούλευσης και της οριστικής υποβολής προσφορών.

Στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας έθεσαν υποψηφιότητα, για την ανάληψη της διαχείρισης του φορέα απόκτησης και επαναμίσθωσης ακινήτων, έξι επενδυτικά κεφάλαια. Η ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος έληξε στις αρχές Αυγούστου και, σύμφωνα με πληροφορίες, έξι funds εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν στη φάση της διαβούλευσης και της οριστικής υποβολής προσφορών.

Τα funds που εξέφρασαν ενδιαφέρον είναι τα Fortress, Davidson Kempner, Bain, Bracebridge, Bayview και CRC.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το υπ. Οικονομικών έδωσε ολιγοήμερο περιθώριο έως τις αρχές Σεπτεμβρίου προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν πλήρη φάκελο, ενώ μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος θα ακολουθήσει νέα διαβούλευση για τους τελικούς όρους του διαγωνισμού, κατά τον οποίο θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές.

Αυτό σημαίνει πως στις αρχές φθινοπώρου η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους θα ξεκινήσει την επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας: τον ανταγωνιστικό διάλογο με τους υποψήφιους επενδυτές. Έτσι, θα οριστικοποιηθεί μια σειρά παραμέτρων και θα βελτιωθούν οι προσφορές, θα κατατεθούν δεσμευτικές προσφορές. Στόχος είναι, στις αρχές του 2023, να ανακηρυχθεί ο ανάδοχος.

Διαβάστε ακόμη 

Μύκονος: Το σφυρί για ακίνητο-«φιλέτο» στη Χώρα και ο πρίγκιπας (pics) 

ΔΕΠΑ Υποδομών: Άνοιξε ο δρόμος για την οριστική πώληση στην ITALGAS 

Τα δύο φρέσκα γκάλοπ μετά τα γεγονότα, η Τράπεζα Κύπρου και το βαρύ πυροβολικό, η μέρα των ΕΛΠΕ και οι εξελίξεις στη Euromedica