Σε ισχύ βρίσκεται Ψηφιακή Κάρτα Αναπηρίας, η οποία θα λειτουργεί ως ένα «αποδεικτικό στοιχείο» του δικαιούχοι για όλες ανεξαιρέτως τις δημόσιες υπηρεσίες, χωρίς να απαιτούνται καινούρια πιστοποιητικά αναπηρίας για κάθε επαφή τους με το Δημόσιο.

ΙΟ σχεδιασμός της πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) θα λειτουργεί όπως το φοιτητικό πάσο, αποδεικνύοντας την ταυτότητα του κατόχου της και την ιδιότητά του ως ατόμου με αναπηρία έναντι κάθε δημόσιας αρχής και τρίτου.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που θα κάνει λιγότερο δύσκολη τη ζωή των ανθρώπων με αναπηρίες, δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης

Οι κάτοχοι με την επίδειξή της θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα σε υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού, χρησιμοποιώντας την ως δικαιολογητικό αντί της πιστοποίησης αναπηρίας, χωρίς να απαιτείται να μοιραστούν τα ευαίσθητα προσωπικά –και ιδίως ιατρικά- τους δεδομένα.

Αναλυτικότερα, μέσω της ψηφιακής κάρτας αναπηρίας, η οποία θα είναι διαθέσιμη και μέσα από την εφαρμογή gov.gr «Wallet», εκτιμάται πως περίπου 500.000 άτομα με αναπηρία θα μπορούν να πραγματοποιούν όλες τις συναλλαγές τους για χρήση σε ΜΜΜ και δημόσιους χώρους, άμεσες συναλλαγές με Τράπεζες, Υπουργεία και Ταμεία.

Θα είναι κατηγοριοποιημένη σε τρία χρώματα που θα αναφέρονται αντίστοιχα σε ποσοστά αναπηρίας 50%-66%, 67%-79% και σε 80% και άνω. Κάθε κάτοχος δικαιούται διαφορετικές παροχές που αντιστοιχούν στα ειδικά χαρακτηριστικά της αναπηρίας του.

 Όλα όσα πρέπει να ξέρετε με ένα κλικ εδώ

Διαβάστε ακόμη

Ολα όσα συμβαίνουν στην κουζίνα της θρυλικής Σπονδής

Η «πίεση» Μητσοτάκη στη Μαρτίνου, το ντέρμπι Αλαφούζου – Κυριακού για το Μουντιάλ, τα «καπέλα» στην κινητή τηλεφωνία και τα σενάρια για τις τράπεζες 

Κάρολαϊν Έλισον: Η μυστηριώδης γυναίκα πίσω από την κατάρρευση του FTX