Ελλάδα

Σαρηγιάννης: Στο 45% η απόδοση των μέτρων του lockdown σε σχέση με πέρυσι (Vid)

  • newsroom


Ο καθηγητής εκτίμησε ότι «θα υπάρχει αποκλιμάκωση στην Αττική στο επόμενο δεκαπενθήμερο» - Τι είπε για σχολεία, λιανεμπόριο

Παράταση του lockdown για μια εβδομάδα προβλέπει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε ότι η απόδοση των μέτρων του lockdown σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο είναι στο 45%.

«Είναι δεδομένο ότι δεν εφαρμόζουμε τα μέτρα και δεν έχουμε την απόδοση που θέλουμε» είπε ο κ. Σαρηγιάννης, ο οποίος χαρακτήρισε σημαντικό πρόβλημα τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, διασπορά των οποίων, όπως είπε, υπάρχει σε αρκετές περιοχές.

Ο κ. Σαρηγιάννης εκτίμησε ότι «θα υπάρχει αποκλιμάκωση στην Αττική στο επόμενο δεκαπενθήμερο», ωστόσο, σημείωσε πως το σημαντικό είναι το πόσο θα κρατήσει αυτή η αποκλιμάκωση.

Επιπλέον, ανέφερε πως ο ίδιος θα έδινε προτεραιότητα στο άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, λόγω πανελλαδικών, χωρίς όμως να ανοίξουν οι άλλες βαθμίδες εκπαίδευσης καθώς και ότι θα έλεγε «ναι» στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, υπό όρους, τονίζοντας πως θα ήταν προτιμότερο να ανοίξει με click away και όχι με click in shop.

Διαβάστε ακόμη:

Γιατί ο Γκέιτς προβλέπει «μάχη» με τον κορωνοϊό έως το τέλος του 2022

Aπό Τρίτη πρόστιμα έως 30.000 ευρώ για Τέλη και ακινησία ΙΧ

Lamda: Πάνω από 15 προσφορές για τους δύο Πύργους στο Ελληνικό

Απόρρητο Απόρρητο