Τις ενέργειες που απαιτούνται για την επιτάχυνση της δεύτερης ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Ιταλίας συζήτησαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς της Ιταλίας TERNA Giuseppina Di Foggia, οι οποίοι συναντήθηκαν στην Αθήνα.

Η κ. di Foggia, συνοδευόμενη από ανώτερα στελέχη της Terna SpA, επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του Διαχειριστή. Κατά τη συνάντηση με τη Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ – σύμφωνα με την σχετική ενημέρωση από τον Διαχειριστή – επισημάνθηκε ότι είναι απαραίτητο να τριπλασιαστεί η μεταφορική ικανότητα ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των δύο χωρών.

Συζητήθηκαν επίσης οι προκλήσεις που δημιουργούν η πράσινη μετάβαση και η κλιματική κρίση στα ηλεκτρικά συστήματα Ελλάδας και Ιταλίας, καθώς και τρόποι αντιμετώπισής τους. ΑΔΜΗΕ και ΤΕRNA συζήτησαν ακόμη πιθανές πρωτοβουλίες που μπορούν να αναλάβουν για την απρόσκοπτη ανάπτυξη των δικτύων ηλεκτρισμού στην Ευρώπη, σε συνέχεια των προτάσεων που τέθηκαν επί τάπητος κατά την ειδική εκδήλωση Future of our Grids που διοργάνωσε ο ENTSO-E στις 7 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη

«Κόκκινα» δάνεια: Τι αλλάζει στη σχέση δανειοληπτών – servicers και funds – Οι νέοι κανόνες και τα πρόστιμα

«Βροχή» οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης: Πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι

EastMed Pipeline: Πώς θα υλοποιηθεί ο αγωγός των 1.800 χλμ και των 6 δισ ευρώ

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ