Ενέργεια

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Μνημόνιο Συνεργασίας με το ΕΜΠ για την τεχνογνωσία στο φυσικό αέριο

  • newsroom


Το μνημόνιο προβλέπει μεταξύ άλλων την από κοινού χρήση εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, τη δημιουργία δικτύων και την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας υπέγραψε σήμερα (4/2/2021) μνημόνιο συνεργασίας με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με αντικείμενο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα που αφορούν στη χρήση και εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.

Το μνημόνιο προβλέπει την από κοινού χρήση εγκαταστάσεων και εξοπλισμού, τη δημιουργία δικτύων, την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας και την ενθάρρυνση της μεταφοράς τεχνολογικών λύσεων και καινοτομιών στις διαδικασίες παραγωγής.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας θα διοργανώνονται συνέδρια με θεματικές κοινού ενδιαφέροντος και θα υλοποιούνται δράσεις και έργα έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ το ΕΜΠ θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ενδιαφέροντος της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Στην τελετή υπογραφής του μνημονίου παρέστησαν, από πλευράς ΕΜΠ, ο πρύτανης Ανδρέας Μπουντουβής, ο αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Ιωάννης Χατζηγεωργίου και ο αναπληρωτής καθηγητής της Σχολής Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών Νικόλαος Βεντίκος.

Από πλευράς της ΔΕΠΑ Εμπορίας, παρέστησαν ο διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Ξιφαράς, ο συντονιστής διευθυντής Δραστηριοτήτων Στρατηγικής & Ανάπτυξης Γεώργιος Πολυχρονίου και ο Project Manager Υδρογόνου και Βιομεθανίου/ Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκών Θεμάτων Ιωάννης Μωραΐτης.

Ο πρύτανης του ΕΜΠ, Ανδρέας Μπουντουβής, δήλωσε: «Η ενδυνάμωση και βιώσιμη ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας προϋποθέτει τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων στις διεθνείς αγορές, ειδικότερα αυτών της παραγωγής, διάθεσης και διαχείρισης των διαθέσιμων ενεργειακών αποθεμάτων. Η επίτευξη της ανταγωνιστικότητας απαιτεί τη βελτίωση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, ειδικότερα των μηχανικών, καθώς και τη συνεχή εκπαίδευσή τους».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς, υπογράμμισε την αναγκαιότητα συστηματικής σύμπραξης των ΑΕΙ και των επιχειρήσεων στην έρευνα και την καινοτομία, καθώς και τη συσχέτιση και προσαρμογή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με τις πραγματικές απαιτήσεις της βιομηχανίας, καθώς και της εγχώριας, αλλά και της διεθνούς αγοράς.

«Η ΔΕΠΑ Εμπορίας κατέχει κυρίαρχη θέση στην εγχώρια παραγωγή ενέργειας μέσω της χρήσης φυσικού αερίου και αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της χώρας. Η συνεργασία με το ΕΜΠ δύναται να προσφέρει τα μέγιστα στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας και την επίτευξη των παραγωγικών της σχεδίων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε ακόμη

«Παρέλυσαν» τα καταστήματα ZARA, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka (pics)

Όμιλος Γκριμάλντι: Ο νέος σχεδιασμός του στόλου του για την Αδριατική

ΕΛΤΑ: «Χρυσές» αποζημιώσεις σε όσους εργαζόμενους αποχωρήσουν μέσω εθελουσίας

 

Απόρρητο Απόρρητο