Ενέργεια & Περιβάλλον

ΔΕΣΦΑ: Στην C&M Engineering οι μελέτες κατασκευής small scale LNG

  • newsroom


Στα λιμάνια Πάτρας, Ηγουμενίτσας και Ηρακλείου Κρήτης - Ο νέος προβλήτας LNG μικρής κλίμακας θα έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης πλοίων χωρητικότητας

Με τον διαγωνισμό του ΔΕΣΦΑ, ως τεχνικού συμβούλου, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση για τη δημιουργία εγκαταστάσεων small scale LNG στα λιμάνια της Πάτρας, της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου Κρήτης, όπου ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρεία C&M Engineering.

Πρόκειται για ένα έργο ύψους 845.000 ευρώ, το οποίο προβλέπει την εκπόνηση μελετών βασικού και λεπτομερούς σχεδιασμού των εγκαταστάσεων στους τρεις λιμένες, για την κατασκευή υποδομών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Ο νέος προβλήτας LNG μικρής κλίμακας θα έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης πλοίων χωρητικότητας από 1.000 m3 έως 20.000 m3. Προορίζεται για φόρτωση πλοίων μεταφοράς και διανομής (feeder vessels), καθώς και πλοίων ανεφοδιασμού LNG (bunkering vessels), με στόχο τον ανεφοδιασμό πλοίων στον λιμένα του Πειραιά, αλλά και την τροφοδοσία σταθμών αποθήκευσης και διανομής άλλων λιμένων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Σημειώνεται ότι ανάλογες εγκαταστάσεις εφοδιασμού σκαφών με υγροποιημένο φυσικό αέριο σχεδιάζεται να δημιουργηθούν και στον Πειραιά, τη Λεμεσό, και τη Βενετία.