Ενέργεια

Energean: Υπέγραψε την Terra Carta με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη

  • newsroom


Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να επανενώσει τους ανθρώπους με τον πλανήτη, αναγνωρίζοντας θεμελιώδη δικαιώματα και αξίες στη φύση και διασφαλίζοντας μια διαρκή θετική επίδραση, καθώς και μια  κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Την πρωτοβουλία του Πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, «Terra Carta» που τοποθετεί την βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο της στρατηγικής των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα υπέγραψε η Energean.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η «Terra Carta» αντλεί το όνομά της από την ιστορική Magna Carta, η οποία ενέπνευσε τους αγώνες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των λαών περίπου 800 χρόνια πριν. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να επανενώσει τους ανθρώπους με τον πλανήτη, αναγνωρίζοντας θεμελιώδη δικαιώματα και αξίες στη φύση και διασφαλίζοντας μια διαρκή θετική επίδραση, καθώς και μια  κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Με αφορμή την υπογραφή αυτής της πρωτοβουλίας, ο Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε τα εξής:

«Αποτέλεσε μεγάλη τιμή για την Energean η συμμετοχή στην εκδήλωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο Αθηνών και να προσθέσει την υποστήριξή της στην Terra Carta, παρουσία της Αυτού Βασιλικής Υψηλότητας του Πρίγκιπα της Ουαλίας. Οι στόχοι της πρωτοβουλίας είναι ευθυγραμμισμένοι με το ήθος και την πολιτική βιώσιμης ανάπτυξης της Energean.

Η Energean ήταν διεθνώς η πρώτη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων που δεσμεύθηκε για την εκπομπή συνολικά μηδενικών ρύπων ως το 2050 και έχει υιοθετήσει στόχους βασισμένους σε επιστημονικές μεθόδους για την μείωση των εκπομπών θερμοκηπίου. Έχουμε επίσης προσυπογράψει την πρωτοβουλία Global Compact του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μια εθελοντική πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας, και είμαστε δεσμευμένοι στις αρχές της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εργασία, το περιβάλλον και την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Τέλος, να σημειωθεί ότι η εκδήλωση της υπογραφής της Terra Carta πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρίγκιπα της Ουαλίας στην Αθήνα για τον εορτασμό της 200ής επετείου της Επανάστασης του 1821. Η Energean εκπροσωπήθηκε από τον Aγγελο Μαστραντώνη, Διευθύνοντα Σύμβουλο για τις δραστηριότητες του ομίλου στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα

Από τη ναυμαχία του Ναυαρίνου… στη «ναυμαχία» για τους Πεταλιούς

Εθνική Τράπεζα: Στο 6% ο δείκτης NPEs έως το 2022 – Οι κινήσεις Μυλωνά για την ενίσχυση του Ομίλου

Γουόρεν Μπάφετ: Γιατί αρκείται σε μισθό 100.000 εδώ και 40 χρόνια ενώ πληρώνει στελέχη του με $16 εκατ. ετησίως

Απόρρητο Απόρρητο