Διακυμάνσεις σημειώνουν οι τιμές του φυσικού αερίου, καθώς οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, αυξάνουν τις προοπτικές για μια πιο σφιχτή αγορά, την ώρα που οι πολιτικοί συνεδριάζουν στις Βρυξέλλες για να βρουν μέτρα που θα βοηθήσουν στο να μετριαστεί η ενεργειακή κρίση.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια που αποτελούν δείκτη αναφοράς μειώθηκαν κατά 2%, αντιστρέφοντας την άνοδο που σημείωναν νωρίτερα.

Το ολλανδικό συμβόλαιο του επόμενου μήνα, που αποτελεί δείκτη αναφοράς για τις τιμές στην Ευρώπη, μειωνόταν νωρίτερα στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ κατά 1,3% στα 128 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Στις αρχές Δεκεμβρίου ο καιρός ενδέχεται να είναι πιο κρύος σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις, αυξάνοντας τη ζήτηση για φυσικό αέριο.

Κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση οι υπουργοί Ενέργειας προσπαθούν να φτάσουν σε συμφωνία για ένα πακέτο που να περιλαμβάνει τον περιορισμό της ημερήσιας μεταβλητότητας των τιμών και την ενίσχυση ενός μηχανισμού για κοινές αγορές αερίου.

Οι τιμές του αερίου έχουν μειωθεί από τα υψηλά του καλοκαιριού, χάρη στον γεγονός ότι ο ήπιος καιρός καθυστέρησε την έναρξη της χρήσης καλοριφέρ από τους καταναλωτές και οι ισχυρές ροές LNG βοήθησαν να γεμίσουν οι αποθηκευτικοί χώροι.

Ωστόσο, με τις χαμηλότερες θερμοκρασίες που αρχίζουν να επικρατούν, θα είναι όλο και πιο δύσκολο για τους καταναλωτές για να εξοικονομήσουν φυσικό αέριο και η αγορά θα είναι πιο εκτεθειμένη στις όποιες διακοπές στον εφοδιασμό.

Διαβάστε ακόμη:

Ελληνικό: Αυξάνεται το ενδιαφέρον για τις οικιστικές και εμπορικές αναπτύξεις

Πέφτει κι άλλο το πετρέλαιο – Κάτω από τα $78 ανά βαρέλι το αμερικανικό αργό

Black Friday: Τι «κυνηγούν» οι καταναλωτές σε καταστήματα και σε σούπερ μάρκετ