Κατά 16% αυξήθηκαν οι ημερήσιες εξαγωγές φυσικού αερίου από την Gazprom προς την Ευρώπη, τον Φεβρουάριο, σε σχέση με τον Ιανουάριο, κυρίως λόγω των παραδόσεων μέσω Τουρκίας.

Όπως αναφέρει το Reuters, συνολικά, η παροχή ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο έφτασε στα 1,89 δισ. κυβικά μέτρα, σε σχέση με τα 1,8 δισ. κ.μ. τον Ιανουάριο, παρά τη διαφορά των τριών ημερών μεταξύ των δύο μηνών.

Πιο αναλυτικά, οι μέσες ημερήσιες παραδόσεις της Gazprom στην Ευρώπη για το πρώτο 15ήμερο του Φεβρουαρίου αυξήθηκαν στα 67,8 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, έναντι 58,1 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ημερησίως κατά μέσο όρο τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Διαχειριστών Συστημάτων Μεταφοράς Αερίου (ENTSOG) και της Gazprom όσον αφορά τις προμήθειες μέσω Ουκρανίας.

Στο σύνολο του 2022, οι ευρωπαϊκές εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου έφτασαν συνολικά τα 62 δισ. κ.μ., χαμηλότερα κατά 60% από τον μέσο όρο των προηγούμενων πέντε ετών, όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου, ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε ότι θα στείλει σήμερα Πέμπτη 2/3, 42,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας.

 

Διαβάστε ακόμα

Sleep tourism – Η ανάγκη για βαθύ, ποιοτικό ύπνο και τα ξενοδοχεία που πρωτοστατούν στη νέα ταξιδιωτική τάση

Αντίστροφη μέτρηση: Έρχεται ο Ψηφιακός Φάκελος Ακινήτων – Αλλάζουν τα πάντα στις μεταβιβάσεις

Ο ολιγάρχης Όλεγκ Ντεριπάσκα προβλέπει: Τα «σεντούκια» της Ρωσίας θα αδειάσουν το 2024