Ενέργεια

ΗENGAS: Ξεκινά η κατασκευή του δικτύου φυσικού αερίου σε Μεγαλόπολη και Τρίπολη

  • newsroom


Στην πενταετία η εταιρεία θα καλύψει με το μεταβατικό καύσιμο το 100% των εμπορικών – βιομηχανικών καταναλωτών και πάνω από το 80% των νοικοκυριών

Tην κατασκευή του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε Μεγαλόπολη, Τρίπολη και Κόρινθο ξεκινά η HΕNGAS με ένα επενδυτικό πρόγραμμα που μόνο για την Πελοπόννησο ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ. Οι εργασίες άρχισαν ήδη στη Μεγαλόπολη, ενώ στην Τρίπολη αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

Στην HENGAS , η οποία ελέγχεται μετοχικά από την EDIL Hellas χορηγήθηκαν μέσα στην Άνοιξη οι σχετικές άδειες διανομής φυσικού αερίου, βάζοντας και την Πελοπόννησο στο χάρτη του μεταβατικού καυσίμου. Με βάση το business plan της εταιρείας στην πενταετία, η εταιρεία θα καλύψει το 100% των εμπορικών – βιομηχανικών καταναλωτών και πάνω από το 80% των νοικοκυριών.

Στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για περαιτέρω ανάπτυξη στην Πελοπόννησο η HENGAS προγραμματίζει την παρουσία της σε νέες πόλεις. Σε πρώτη φάση προβλέπεται η ανάπτυξη δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη του Άργους μέχρι το τέλος του έτους μέσω σύνδεσης με το δίκτυο ΕΣΦΑ, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθήσει η επέκταση στην Καλαμάτα, τη Μεσσήνη και τη Σπάρτη αρχικά με CNG και στη συνέχεια με LNG, μέχρι την ολοκλήρωση της επέκτασης του κεντρικού αγωγού από τον ΔΕΣΦΑ, οπότε και θα τροφοδοτηθούν μέσω αγωγού.

Σύμφωνα με την εταιρεία στα ρυθμιζόμενα από τη ΡΑΕ τιμολόγια της HENGAS θα αποτυπωθούν χαμηλές χρεώσεις για τη χρήση του φυσικού αερίου ως αποτέλεσμα της ορθολογικής και αποτελεσματικής κατασκευής και λειτουργίας των δικτύων διανομής.

Όπως επισημαίνει, η διείσδυση του φυσικού αερίου σε Μεγαλόπολη, Τρίπολη και Κόρινθο σηματοδοτεί την ένταξη της Πελοποννήσου στον ενεργειακό χάρτη της χώρας και το τέλος της μακρόχρονης αναμονής για ένα σημαντικό αριθμό καταναλωτών της Νότιας Ελλάδας, προκειμένου να επωφεληθούν από τα προνόμια της χρήσης του καυσίμου ενώ συνάμα διαμορφώνει νέες αναπτυξιακές προοπτικές για την περιοχή. Η έναρξη των εργασιών δημιουργεί 50 θέσεις εργασίας που αναμένεται να γίνουν 150.

Απόρρητο Απόρρητο