Σε «μαγνήτη» για μεγάλους ενεργειακούς και βιομηχανικούς ομίλους εξελίσσονται οι ΗΠΑ, καθώς με τη δέσμη επιδοτήσεων και υποστηρικτικών δράσεων για νέες «πράσινες» επενδύσεις προσελκύουν το ενδιαφέρον ισχυρών πολυεθνικών ομίλων.

Στο πλαίσιο αυτό, λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της έμπρακτης πρόθεσης της Cenergy Holdings για την ανάπτυξη μονάδας παραγωγής καλωδίων στο Maryland από την αμερικανική θυγατρική της Hellenic Cables Americas, μια επένδυση περί τα 300 εκατ. δολ., για την οποία ήδη έχει αγοραστεί η έκταση, ο κορεατικός όμιλος LS Cable & System αποκάλυψε τα δικά του αντίστοιχα σχέδια.

Ο ισχυρός όμιλος σκοπεύει, μέσω της θυγατρικής LS GreenLink να κατασκευάσει το μεγαλύτερο εργοστάσιο υποθαλάσσιων καλωδίων των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις.

Νέες μεγάλες επενδύσεις

Το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί σε μια εγκαταλελειμμένη περιοχή στο Chesapeake της Βιρτζίνια, στις όχθες του ποταμού Elizabeth, που εκτείνεται σε περίπου 396.700 τ.μ., με την ίδια την εγκατάσταση της μονάδας να καταλαμβάνει 70.000 τ.μ. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η κατασκευή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2025 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2027, ενώ η μονάδα προβλέπεται ότι θα διαθέτει τον ψηλότερο πύργο παραγωγής καλωδίων τροφοδοσίας στον κόσμο ύψους 200 μέτρων.

Πρόκειται για επένδυση ύψους 681 εκατ. δολ. (περίπου 630 εκατ.ευρώ) και είναι χαρακτηριστικό της αμερικανικής πολιτικής ότι η εταιρεία έχει εξασφαλίσει συνολικά 147 εκατ. δολ. σε υποστήριξη από τις πολιτειακές και ομοσπονδιακές Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της κρατικής στήριξης περίπου 48 εκατ. δολ. και 99 εκατ. δολ. σε πιστώσεις φόρου επενδύσεων βάσει του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού (IRA).

Το νέο εργοστάσιο αναμένεται να δημιουργήσει πάνω από 330 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης.

Η LS Cable & System αναμένει ότι η αγορά υποβρυχίων καλωδίων των ΗΠΑ θα αυξηθεί με μέσο ετήσιο ρυθμό άνω του 30% τα επόμενα 10 χρόνια και η στρατηγική της είναι να…τρέξει να τοποθετηθεί τώρα προκειμένου να προλάβει.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Glenn Youngkin και ο Koo Bon-kyu, Διευθύνων Σύμβουλος της LS Cable & System

Ο Koo Bon-kyu, Διευθύνων Σύμβουλος της LS Cable & System, δήλωσε: «Αυτή η επένδυση θα ενισχύσει την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε στην ταχέως αυξανόμενη ζήτηση για υποβρύχια καλώδια σε όλο τον κόσμο και θα συμβάλει στη θέση της LS Cable & System ως εταιρείας leader του κλάδου».

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Glenn Youngkin ανέφερε ότι «το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό της Βιρτζίνια, η στρατηγική τοποθεσία και το επιχειρηματικό περιβάλλον προσελκύουν επενδύσεις όπως της την LS Greenlink».

Διαβάστε ακόμη

Συνταξιούχος έλαβε «φορο-ραβασάκι» 9.800 ευρώ και το γύρισε σε.. επιστροφή φόρου (pics)

Μάνατζερ και στελέχη με μισθούς αγοράς – «Τέλος» ΤΧΣ και ΤΑΙΠΕΔ – Eγένετο «Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο»

Ο Κασσελάκης, η Attica και οι επενδυτές, οι καναλάρχες, το Open και ο Σαββίδης, η παραμονή του Ζούλα και η τράμπα Κουβαρά, η μάχη για το Υπερταμείο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ